Πολιτικη & Οικονομια

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Λαγκάρντ-Τσίπρα στο Νταβός

ΔΝΤ: ριζική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό – Ελλάδα: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317856-626148.jpg
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Κατά τη συνάντηση τους, η διευθύντρια του ΔΝΤ φέρεται να επέμεινε στη ριζική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως επιθυμεί τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η κα Λαγκάρντ φέρεται να απάντησε πως «δεν είναι στόχος του Ταμείου οι καθυστερήσεις», με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανταπαντά μετά το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες πως «οι διαρροές δεν βοηθούν» και πως «πρέπει να σταματήσουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον η ελληνική πλευρά έχει ρίξει το βάρος της στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και όχι τόσο στην αναδιάρθρωση του χρέους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί η στρατηγική της έντασης δεν γίνεται ρεύμα
Γιατί η στρατηγική της έντασης δεν γίνεται ρεύμα

Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY