Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Αλλιώτικο συνέδριο θέλει ο Οδυσσέας

Σαφής διαφοροποίηση από τη Φώφη 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317659-625918.jpg

«Ιδρυτικό Συνέδριο από μηδενική βάση, με όλους τους πολίτες. Όχι ‘συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων». Αυτή είναι «Η τελευταία προσπάθεια «να αναστήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία με τις αρχές μας και με κανόνες». «Να μη χάσουμε ξανά το momentum, γιατί θα αφανιστούμε.»: Με αυτό το στίγμα, σαφώς διαφοροποιημένο από την πρόεδρο του κόμματός του κ. Φώφη Γεννηματά, προσεγγίζει ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το επικείμενο συνέδριο της Κεντροαριστεράς. Στρέφει μάλιστα τα βέλη του και στον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Βαγγέλη Βενιζέλο.

Λεπτομερέστερα, σε συνέντευξή του χτες Τρίτη στο «Σκάι», ο κ. Κωνσταντινόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

· «Το αμέσως επόμενο διάστημα, πρέπει να γίνει η τελευταία προσπάθεια του χώρου της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και όλων όσων ανήκουμε σε αυτόν για να ανασυνταχθούμε και να δυναμώσουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να αναβαπτισθεί καταλαμβάνοντας αυτόν τον πολιτικό χώρο.

· «Χαίρομαι ιδιαίτερα που – έστω και καθυστερημένα – η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέσειις»

· «Χρειαζόμαστε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που εκφράζονται από το χώρο μας, από μηδενική βάση. Με ανοιχτό διάλογο, με τη συμμετοχή των μελών, των φίλων και της κοινωνίας. Στο Συνέδριο αυτό θα εκλεγούν τα προβλεπόμενα όργανα και ο χώρος μας θα μετασχηματισθεί σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία αξιόπιστη διαδικασία με αξιόπιστο αποτέλεσμα» 

· «Πρώτα να μιλήσουμε για την πολιτική, να πραγματοποιήσουμε ένα Συνέδριο από μηδενική βάση, και ύστερα για τα πρόσωπα.

· «Προτείνω … το μοντέλο που ακολούθησε ο κ. Ρέντσι στην Ιταλική Κεντροαριστερά. Μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου κόμματος, να προχωρήσουμε στην εκλογή του επικεφαλής με κανόνες»

· «Δεν αποδέχομαι συνδιάσκεψη κορυφής – διεκδικώ την κινητοποίηση των πολιτών… Στοχεύουμε στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, ακόμη και αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, και κυρίως όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν» 

· «Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας υπάρχει, και η χώρα μας τον χρειάζεται. Αν αποτύχουμε, δεν θα έχουμε καμία ουσία στο μέλλον και θα αφανιστούμε» 

· «Ο κ. Βενιζέλος έκανε λάθος που δεν στήριξε και δεν συνέχισε την προσπάθεια της ‘Ελιάς’ και δεν πήρε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά από τις ευρωεκλογές. Χάθηκε το momentum, και με την υπονόμευση και την συνακόλουθη διάσπαση, πέσαμε στο 4,68%. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, και δεν πρέπει να τη χάσουμε ξαν». 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε επίσης σ’ ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπήρξε ανθυποψήφιος της κ. Γεννηματά στις περσινές εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ