Πολιτικη & Οικονομια

Διορισμοί συγγενών του γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317448-625661.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο μέλη της οικογένειας του γραμματέα νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, διορίστηκαν στο δημόσιο.

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε ο διορισμός της μητέρας του στο υπουργείο Υγείας και του αδελφού του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αδελφός του Ιάσονα, Ορέστης Σχινάς Παπαδόπουλος, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου 2015. 

Η μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου, είναι δικηγόρος, μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, διορισμένη ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Ο πατέρας του, Στάθης Σχινάς, είναι οικονομικός αναλυτής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα και μία φίλη του γραμματέα του κόμματος, η 25χρονη Χρύσα Πάντου, που έχει σπουδάσει νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου εργάζεται η μητέρα του, ενώ πλέον είναι διορισμένη στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, γνωστός και ράπερ «Αφηγητής» έχει ραπάρει στο παρελθόν με τους «Salto Mortal».

Εξελέγη πριν από ενάμιση μήνα γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας Συρίζα στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση, ενώ είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα «Αυγή» ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο «Παιδεία & Κοινωνία», έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα site και έντυπα.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας στον Πανεπιστημιακό χώρο ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα 2006-2007 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος. Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ