- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βουλή: Κόντρα Σταθάκη-Δένδια για τις Σκουριές (video)
Αντιπαράθεση με φόντο τις επενδύσεις
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής, μετά από επίκαιρη επερώτηση 11 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τις επενδύσεις και το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος τόνισε: «Η κυβέρνηση θέλει διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο για να επιλυθούν τα προβλήματα» και πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία ή τέσσερα προβλήματα με την Eldorado Gold.
Απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός ζήτησε να διευκρινίσει την άποψή της για το αν η εταιρεία θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις και κάποιους περιβαλλοντικούς κανόνες, ή εάν τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας «η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας», η οποία εταιρεία, όπως τόνισε, «αναιρεί συνεχώς τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δημόσιο».
«Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθάκης.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι τη στιγμή που γίνεται ο θόρυβος για την Eldorado Gold, έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κεφάλαια σε ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες, όπως σε όμιλο της Χαλκιδικής όπου επενδύθηκαν 500 εκατ. ευρώ, και «είναι οξύμωρο η κυβέρνηση να κατηγορείται ότι διώχνει τις επενδύσεις».
Ανέφερε επίσης ότι το προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος, όπως είπε, «θα είναι πολύ απλός, αντιγραφειοκρατικός και θα δίνει σταθερό φορολογικό καθεστώς στις επιχειρήσεις για 7 χρόνια».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι η επανεκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει και πως τα επόμενα δυο χρόνια, αναμένεται να διοχετευτούν στην αγορά περί τα 5 δισ. ευρώ.
Σε υψηλούς τόνους απήντησε στον υπουργό Οικονομίας ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει αποκτήσει απόσταση από την πραγματικότητα, και διέπεται από πολιτικό αναχωρητισμό, δημιουργώντας το δικό της φανταστικό κόσμο».
Ο κ. Δένδιας προσέθεσε ότι ενώ η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ξένες επενδύσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στην εταιρεία την ευθύνη για τις δικές της καθυστερήσεις αναζητώντας «άλλοθι» και επιδιώκοντας να δημιουργήσει «αριστερά αντίμετρα για το ασφαλιστικό».
Ανέφερε, επίσης, «ότι δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις αν απολαμβάνουν της μεταχείρισης που απολαμβάνει η Eldorado Gold».
Για χαλαρό τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα κατηγόρησε τον κ. Σταθάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και υποστήριξε, ότι κινείται στη λογική «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κορίτσι μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.