- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιοι είναι οι πολέμιοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ
Η ανθρωπογεωγραφία των πολιτικών εχθρών του
Ο Νικήτας Κακλαμάνης: «Το δίλημμα είναι, θέλουμε μία ΝΔ θατσερικού τύπου; Θέλουμε μια φιλοευρωπαϊκή ΝΔ, αλλά ευρωλάγνα; Ή μία ΝΔ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο, μία ΝΔ με πατριωτικές αναφορές, μία ΝΔ που δεν θα αντιπροσωπεύει μόνο την οικονομική ελίτ; Αν θέλουν την πρώτη ψηφίζουν Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θέλουν τη δεύτερη ψηφίζουν Βαγγέλη Μεϊμαράκη»
Ο 69χρονος Νικήτας Κακλαμάνης, που στηρίζει αταλάντευτα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη νεοφιλελεύθερο, θατσεριστή και ευρωλάγνο. Χρησιμοποίησε, δηλαδή, τους χαρακτηρισμούς που, ως επί το πλείστον, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις συγκεντρώσεις του «ΝΑΙ», που η Αυγή δημοσίευε πύρινα άρθρα κατά των «ευρωλάγνων». Πολλά έχουν ειπωθεί για την θητεία του κ. Κακλαμάνη στον Δήμο της Αθήνας, αλλά και την περίοδο 2004-2009 που διετέλεσε υπουργός Υγείας. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι διεγράφη από τη ΝΔ στις 31 Μαρτίου 2014 διότι δεν ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, αφού όπως είπε «δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού». Λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε στη ΝΔ, επί Αντώνη Σαμαρά, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κι ενώ καταψήφισε το μνημόνιο που έφερε η ΝΔ, υπερψήφισε το μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο, τον περασμένο Αύγουστο.
Και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης όμως δανείστηκε τη ρητορική και την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να «χτυπήσει» πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θεωρώ ότι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη (του Κυριάκου Μητσοτάκη) μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα μόνο ως συνιστώσα» σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ, «που ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ».
Η ιστορία που σημάδεψε τη θητεία του 49χρονου Ευρυπίδη Στυλιανίδη ως υπουργού ήταν οι αθρόες προσλήψεις που έκανε στο Μετρό, λίγο πριν τις εκλογές από την εκλογική του περιφέρεια. Η έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ήταν καταπέλτης: Η Τραμ Α.Ε. επί υπουργίας κ. Στυλιανίδη έκανε μέσα στο 2009 154 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό και 62 προσλήψεις ακριβώς την προηγούμενη μέρα πριν την προκήρυξη των εκλογών.
Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Ρακιντζή, «η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009» Τη χρονική περίοδο ακριβώς πριν τις εκλογές 12/8/2009 - 4/9/2009 (σε 23 ημέρες) όταν ήταν υπουργός ο κ. Στυλιανίδης ελήφθησαν πέντε αποφάσεις Δ.Σ. για τη διενέργεια 210 συνολικά προσλήψεων». Ως εκ θαύματος οι περισσότερες προσλήψεις ήταν από τη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του κ. Στυλιανίδη. Τελευταία σχολιάστηκε, όχι για την απόφασή του να πάει στην παράσταση του κ. Λάκη Λαζόπουλου μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως διότι επεδίωξε να φωτογραφηθεί πλάι του μετά το τέλος της παράστασης, παρά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει σε κάθε εκπομπή του ο ηθοποιός εναντίον της ΝΔ.
Ευάγγελος Αντώναρος: «Έννοιες όπως ο φιλελευθερισμός και οι αντιλήψεις Θάτσερ είναι απόλυτα ασύμβατες με την κοινωνική Κεντροδεξιά» έγραψε στο twitter, κινούμενος στη σταθερή γραμμή της εκστρατείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που παρουσιάζει τον Κ. Μητσοτάκη ως απόγονο του Φρίντμαν.
Η πολιτική διαδρομή του 65χρονου Ευάγγελου Αντώναρου ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου 2004, όταν διορίστηκε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και εν συνεχεία, στις 23 Οκτωβρίου 2008, κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στις εκλογές του 2009 συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. Ωστόσο, λόγω της παραίτησης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργου Σουφλιά, η θέση του κ. Αντώναρου έγινε εκλόγιμη και έτσι εξελέγη βουλευτής. Πρώτη φορά που κατέβηκε με σταυρό ήταν στις εκλογές του 2012 στη Β΄ Αθήνας, αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Παρόλα αυτά συνεχίζει ανελλιπώς τον πολιτικό σχολιασμό των τεκταινομένων του κόμματος και δίνει συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.