Μικρότερη η συμμετοχή στο β' γύρο των εκλογών στη ΝΔ
Πρώτες εκτιμήσεις από τα στρατόπεδα Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη
Αισιόδοξες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκβαση του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ. Σύμφωνα με κύκλους του εν λόγω υποψήφιου μέχρι τις 14.00, είχαν προσέλθει στις κάλπες περίπου 225.000 ψηφοφόροι και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας η συμμετοχή θα φτάσει περίπου τους 350.000 ψηφοφόρους. Το επιτελείο του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. εκτιμά ότι θα ψηφίσει τελικώς περίπου το 80-85% σε σχέση με τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών. «Μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη», επισημαίνουν άτομα που πρόσκεινται στο «στρατόπεδο» Μητσοτάκη.
Νωρίτερα, πηγές από το επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, μέχρι τις 12.30 ανέφεραν ότι είχαν λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ περίπου 80.000 ψηφοφόροι. Αντίστοιχα, την ίδια ώρα στον α' γύρο, είχαν ψηφίσει περίπου 105.000 ψηφοφόροι, δηλαδή παρατηρείται αποχή της τάξεως του 20-23% η οποία, όπως σημειώνουν, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.