- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ
Επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.
Ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο ενάμιση μήνα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν τις αιτήσεις τους, ενώ «θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια -στο πλαίσιο της απλοποίησης και της διαφάνειας των διαδικασιών- για πάταξη του .παρασυστήματος που επωφελείτο, καρπώνοντας σημαντικό μέρος της επιδότησης βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους στην ετοιμασία των αιτήσεων.
Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο αφότου εγκριθεί η αίτηση. Στόχος του νέου ΕΣΠΑ, υπογράμμισε, είναι η ενίσχυση των παραγωγικών στρωμάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέοι επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι.
Οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, όπως υπενθύμισε, θα είναι ο αγροτικός, και κυρίως το κομμάτι της μεταποίησης, η ενέργεια και ιδιαιτέρως οι ανανεώσιμες πηγές και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αλλά και ο κλάδος των νέων τεχνολογιών.
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξυγίανε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που έληξαν το 2015 (με πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων της περιόδου 2007-2013), καθώς ελαφρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός λόγω του ότι δεν χρειάστηκε να καταβληθούν πόροι κρατικοί -μέσω απεντάξεων- που είχαν δεσμευτεί, χωρίς παράλληλα να επηρεαστεί -παρά μόνο θετικά- η θέση της Ελλάδας αναφορικά με την απορροφητικότητα των πόρων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.