Πολιτικη & Οικονομια

Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις - Σιγή για τις επικουρικές

Κατήγγειλε «κύμα παραπληροφόρησης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316613-624623.jpg

Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις επανέλαβε εμφατικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Mega, αποφεύγοντας ωστόσο να δεσμευθεί ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τις επικουρικές συντάξεις.

Ειδικά για τους νυν συνταξιούχους ξεκαθάρισε πως «καμία σύνταξη από τις παλιές δεν θα μειωθεί», καταγγέλλοντας «κύμα παραπληροφόρησης», αφού όπως είπε «γίνεται σύγκριση της δικής μας πρότασης με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει, γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις».

Έβαλε μάλιστα στο στόχαστρο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «είναι σαν να έγιναν ξαφνικά παρθένες και τις 11 μειώσεις που έκαναν από το 2010 έως το 2012 να μην τις υπολογίζουν».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως μόλις τελειώσει το πρόγραμμα τότε και οι παλιές συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, ενώ σημείωσε πως δεν έχει συμφωνηθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018, αλλά αυτό είναι από τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε επίσης μιλώντας στο Μega πως το σχέδιο της κυβέρνησης «για τους χαμηλόμισθους και για τα λίγα χρόνια δίνει μεγαλύτερη σύνταξη».

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές, ερωτηθείς εάν θα μειωθούν απάντησε: «Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η μείωση στις κύριες και ξεκινάμε με την πρότασή μας να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Θα πάμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε, αλλά δεν λέω με τον ίδιο πανηγυρικό τρόπο αυτό που είπα για τις κύριες, και για τις επικουρικές».

«Το σημαντικό είναι εάν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ασφαλιστικό ώστε να είναι δίκαιο για το μέλλον και να πάρει η επόμενη γενιά συντάξεις. Εκεί είναι η ουσία» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ