Πολιτικη & Οικονομια

Στον Τσίπρα το ασφαλιστικό: Αύξηση εισφορών εργοδοτών & ασφαλισμένων

Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις - τι θα γίνει με τις επικουρικές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316362-623858.jpg
ΑΠΕ

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό βρίσκεται πλέον στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το κατέθεσε στο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, στο σχέδιο δεν προβλέπεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, και μείωση στις επικουρικές μόνο από 170 ευρώ και πάνω.

Για να αποφευχθεί η μείωση των κύριων συντάξεων η κυβέρνηση περιλαμβάνει αύξηση κατά 1% των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και 0,5% των εισφορών των εργαζομένων. Εξετάζεται επίσης το θέμα της αύξησης εσόδων αλλά και οι περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα. -π.χ  το εφάπαξ αναμένεται να μειωθεί κατά 10% και τα μερίσματα 280.000 πολιτικών συνταξιούχων κατά 30%.

Οι δανειστές περιμένουν το οριστικό κείμενο έως τις 5 Ιανουαρίου για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, όμως ως είθισται το κουαρτέτο είναι επιφυλακτικό σε οποιαδήποτε αύξηση εισφορών. Να θυμίσουμε  ότι στις 18 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα, οπότε το ασφαλιστικό θα τεθεί επί τάπητος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ