Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Στο τέλος της εβδομάδας η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315249-233359.jpg

Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις 7 από τις 13 μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε με τους πιστωτές της Ευρωζώνης, για να λάβει την επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ, από το πρόγραμμα χρηματοδότησης και αναμένεται να νομοθετήσει τις υπόλοιπες την Τρίτη, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Επτά από τις 13 έχουν ολοκληρωθεί τώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος, που γνωρίζει τις συζητήσεις που έγιναν στο Euro Working Group της Παρασκευής. Επίσης τόνισε ότι «όλες οι υπόλοιπες και οτιδήποτε άλλο σχετικό, αναμένεται να εγκριθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τρίτη. Η έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς, που εκπροσωπούν τους πιστωτές, πρόκειται να ακολουθήσει την Τετάρτη».

Μετά την έκθεση, οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αποτελούν επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), αναμένεται να έχουν τηλεφωνική διάσκεψη στο τέλος της εβδομάδας για να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.