- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουζάλας: Δεν θέλουμε αιματοχυσία στην Ειδομένη
«Δεν θέλουμε μια αιματοχυσία, δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή.
«Το θέμα θα λήξει τις επόμενες μέρες. Δεν μπορώ να σας πω σε μία ή δύο, αλλά δεν θα είναι και σε 10-15» διαβεβαίωσε. «Θέλουμε να αποφύγουμε τη βία» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.
Όπως εξήγησε «δεν είπα ότι σε πέντε μέρες θα γίνει η επιχείρηση, είπα ότι το θέμα θα λυθεί γρήγορα. Μέτρα αύξησης της αστυνόμευσης στην Ειδομένη έχουν ήδη ληφθεί και στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες μου» σημείωσε.
«1.000 με 1.200 μετανάστες έχουν παραμείνει στην Ειδομένη. Οι μετανάστες έχουν τρεις δυνατότητες: να ζητήσουν άσυλο, να γυρίσουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, περίπου 300 θέλουν να γυρίσουν και η άλλη είναι η εφαρμογή του νόμου, με όποιου μετανάστη έχει λήξει το χαρτί να γίνεται αναγκαστική επιστροφή του» παρατήρησε ο Γιάννης Μουζάλας.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρέπει «να ελεγχθεί η ροή προσφύγων στα τουρκικά παράλια». «Τη ροή την ελέγχουν οι Τούρκοι, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουμε αλλαγή της ροής, έρχονται Μαροκινοί και Ιρανοί, οι Μαροκινοί έρχονται στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης γιατί τους συμφέρει οικονομικά...» σημείωσε.
«Θέλουμε τη Frontex αλλά υπό τον έλεγχο της δικής μας αστυνομίας, και από τους 1.600 άνδρες της Frontex που έχουμε ζητήσει μας έχουν έρθει περίπου 170. Τα σύνορά μας στον Έβρο, δόξα τω Θεώ, τα φυλάμε εξαιρετικά, στο Αιγαίο αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω διασώσεων» επισήμανε.
Για τα κέντρα καταγραφής ο κ. Μουζάλας μεταξύ άλλων τόνισε ότι «γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια (...) αλλά τα νησιά δεν θα γίνουν καταυλισμοί, δεν θα γίνουν αποθήκη ψυχών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.