- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουζάλας: Τις επόμενες μέρες η Ειδομένη θα «καθαρίσει» από μετανάστες
«Η Ειδομένη θα ‘καθαρίσει’ από μετανάστες στις επόμενες μέρες (...) Θα εφαρμοστούν οι νόμοι» διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
«Καταβάλουμε προσπάθεια να μην πέσει ξύλο, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους» δήλωσε στο Μega ο υπουργός και πρόσθεσε «Δέκα μέρες κατειλημμένη είναι η σιδηροδρομική γραμμή, δεν μπορείς σαν κράτος να μην αντιδράσεις».
Αναφερόμενος στην επικριτική για τη χώρα μας έκθεση του Λιθουανού επιτρόπου Βιτένις Αντριουκάιτις για το προσφυγικό, ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι «έχε και τα δίκια του». Εξήγησε όμως ότι η Λέσβος έχει 400 χιλιόμετρα ακτές και δεν μπορεί να υπάρχει έτοιμο ιατρείο παντού. «Στα συμπεράσματα θα συμφωνήσω μαζί του, ζητά όπως κι εμείς περισσότερη Ευρώπη» εξήγησε.
«1.500 μετανάστες γύρισαν από την Ειδομένη και περιμένουμε άλλους 1.500... Όσοι θέλουν αίτηση άσυλου θα τους δώσουμε δυνατότητα να το κάνουν... Παρά πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν μόνοι τους στις χώρες τους υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής, θα γίνουν και απελάσεις» είπε ο Μουζάλας και τόνισε «Σιγά – σιγά οι μετανάστες αποσύρονται από την Ειδομένη... 1.000 μετανάστες είχαν μείνει χθες».
Ο Γιάννης Μουζάλας κατήγγειλε δε ότι η Frontex είχε ζητήσει να έρθουν στη χώρα μας παρατηρητές από τα Σκόπια την οποία ονόμαζαν αυθαίρετα ως «Μακεδονία». «Ουδέποτε αρνηθήκαμε δυνάμεις της Frontex, αντιθέτως ζητήσαμε 1.600 άτομα, και είχαμε δεχθεί τη δακτυλοσκόπηση» σημείωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.