Πολιτικη & Οικονομια

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας αναπαύεται στο αλαζονικό του συννεφάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314698-232345.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με αιχμηρό τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Νιώθω-όπως και όλοι οι Έλληνες νιώθουν - ότι ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι και θεωρεί πως είναι πρωθυπουργός. Έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά και ότι ο ρόλος του είναι ιστορικός. Θεωρεί ότι η μοίρα τον διάλεξε να φέρεις εις πέρας μια εθνική αποστολή. Δυστυχώς όμως για αυτόν η πραγματικότητα είναι διαφορετική» τόνισε, επισημαίνοντας πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

«Λυπάμαι που θα σας ξυπνήσω και θα σας χαλάσω το όνειρο αλλά θα πρέπει να ζητήσω να ανατρέξουμε ένα χρόνο πίσω τότε που ήσασταν κομμουνιστής και συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του 2015».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε πως τέτοιο καιρό πέρυσι τα δημόσια οικονομικά κατέγραφαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, η ανεργία είχε μειωθεί και η χώρα είχε κάνει τα πρώτα βήματα ανάπτυξης.

«Τέτοιες μέρες πέρυσι ο πρωθυπουργός συνέχιζε την πολιτική απάτη που ήδη είχε στήσει. Βεβαίωνε ότι θα εφαρμόσει το δήθεν πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους» υπογράμμισε.

«Κύριε Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Αγγέλα;» ρώτησε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Τέτοιο καιρό πέρυσι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μοίραζαν περίπου 20 δισ. ευρώ, υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα. Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ' όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση τη θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με την αδιέξοδη πολιτική του και τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του», τόνισε.

«Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και βάζετε σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου» δήλωσε.

«Η Νέα Δημοκρατία ως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της. Είναι η παράταξη που αψηφούσε το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας» ανέφερε και όπως εξήγησε το κόμμα του, έχει δικαιωθεί από την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο προσωρινός πρόεδρος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο, επισημαίνοντας πως «αποκαλύπτει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει την ασυνέπεια και τη αναξιοπιστία του και αποδεικνύει τις κάλπικές και ψεύτικες υποσχέσεις, προπάντων για τις συντάξεις».

«Ο προϋπολογισμός αυτός αποκαλύπτει την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, γκρεμίζει τους μύθους της Αριστεράς. Δεν είναι ρεαλιστικός, δεν βγαίνει, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν γίνεται να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, είναι κοινωνικά άδικος, καταδικασμένος να αποτύχει. Το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ότι το 2016 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2015 και ότι με κυβέρνηση Αριστεράς θα λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα» τόνισε, λέγοντας πως αυτός ο προϋπολογισμός συντάχθηκε στις σουίτες του Χίλτον.

Καταλήγοντας ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και κάλεσε να πράξουν το ίδιο και οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ