Μητσοτάκης: Εξεταστική για τη ζημιά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
«Για ποιον χτυπά η καμπάνα;»
Το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη ζημιά που, όπως λέει, προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφήνει ανοικτό με άρθρο του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το άρθρο έχει τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάνει ειδική αναφορά σε κείμενο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013 στην ιστοσελίδα Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν», στο οποίο είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε τότε ότι «όσοι απο εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα»«Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλα «και ορισμένα «επιθετικά» hedge funds τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.