- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 12 το συμβούλιο των αρχηγών
Μικρές οι προσδοκίες, ποιες είναι οι θέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Λίγες είναι οι προσδοκίες από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν το προσφυγικό, η σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας την Κυριακή, η συνταγματική αναθεώρηση και το ασφαλιστικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις χθεσινές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς η συναίνεση να είναι προαπαιτούμενο. Συναίνεση, άλλωστε, σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, ούτε και οι πολιτικοί αρχηγοί έδειξαν να είναι διατεθειμένοι να δείξουν, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός περισσότερο επιδιώκει να «μοιραστεί» μαζί τους το πολιτικό κόστος.
Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς τη σύσταση διακομματικών επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις από το συμβούλιο ξεκαθάρισε και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια διαδικασία «για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα αλλά ένα «εθνικό ζήτημα», ενώ πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μια εθνική κόκκινη γραμμή». Η θέση αυτή, ότι χρειάζεται μια ενιαία στάση προκειμένου να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, είναι και η θέση της κυβέρνησης.
Να θυμίσουμε ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αρνήθηκε την πρόσκληση, ενώ ο αρχηγός της ΧΑ δεν προσκλήθηκε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το Fuel Pass
Πώς σχολίασε τη στάση Σαμαρά, Τσίπρα και Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή
Ποιες αγορές καυσίμων καλύπτει, μέχρι πότε η προθεσμία για την καταχώριση στοιχείων και την κατάθεση των παραστατικών αγοράς
«Η διεύρυνση είναι δύσκολη πολιτική διαδικασία» επισημαίνει η πρώην υπουργός
«Η καταστροφολογία δεν βοηθά κανέναν και σίγουρα δεν βοηθά ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αθήνα»
Η εξεταστική επιτροπή συνεδρίασε 49 φορές και εξέτασε 76 μάρτυρες
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας μιλά για ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν και πρόοδο στις συζητήσεις για την παράταση της συμφωνίας
Με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Η ΝΔ προηγείται με 25,1% και διαφορά 14,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση θετικής στάσης για νέα κόμματα
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – Χαμηλή απήχηση για τα νέα κόμματα Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Μέτρα στήριξης στο τραπέζι, με πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση
Η αιχμηρή ανάρτηση του Γιάννη Μεϊμάρογλου
«Κάνουμε το καθήκον μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός
Τι συζητήθηκε στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εμανουέλ Μακρόν και του Νίκου Χριστοδουλίδη
Ηρωισμός, ιστορία και πολιτισμός σε 14 νέα συλλεκτικά και αναμνηστικά νομίσματα
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνας Μιχαηλίδου
Πώς υπολογίζεται και τι ισχύει στην περίπτωση που υπάρχει παραίτηση ή απόλυση
«Η Κύπρος δεν θα είναι ποτέ μόνη -Οι κινήσεις μας είναι αμυντικές», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.