Πολιτικη & Οικονομια

ΦΠΑ 23%: Τη γλιτώνει (μάλλον) το μοσχάρι

Πού (ίσως) «κάθεται η μπίλια»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυξήσεις φόρου αλλά και κόστους στήλης στα τυχερά παιχνίδια σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών σαν ισοδύναμο για τη μη αύξηση του ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο 23%. 

Αυτό λένε συγκλίνουσες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, υποστηρίζοντας ότι εγκαταλείπεται η σκέψη για ΦΠΑ 23% στο μοσχαρίσιο κρέας, επειδή θα υπάρξουν αντιδράσεις τόσο από κτηνοτρόφους, όσο και από εισαγωγείς κρέατος αλλά και από φιλικές εξαγωγικές χώρες, όπως η Γαλλία.

Ωστόσο και η  επιβάρυνση των τυχερών παιχνιδιών, αν τελικά προκριθεί, θα δημιουργήσει τόσο σοβαρά νομικά προβλήματα (που θ΄ απορρέουν από τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ), με πιθανές χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες, όσο  και ένταση με τα προποτζίδικα. 

Άλλες πηγές πάλι λένε ότι η φορολογική επιβάρυνση στην ιδιωτική εκαπίδευση μπορεί να επανέλθει, αν δε βρεθεί κάτι προσφορότερο. 

Πάντως το όλο θέμα, ο χειρισμός του οποίου που είναι ενδεικτικός της κυβερνητικής προχειρότητας, πρέπει να έχει κλείσει μέσα στη βδομάδα, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συνομολογηθεί με τους δανειστές.