Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αλέξης των Βρυξελλών

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26725-61225.jpg

Ο πρόεδρος Αλέξης κάλεσε στις Βρυξέλλες τους Ευρωπαίους εταίρους “να πουν την αλήθεια, όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν μέσα από τη φορολογία ένα υψηλό τίμημα. Όχι όμως για να σωθεί ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία, αλλά οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες”.

Μήπως δεν ακούσαμε καλά; Μήπως χαθήκαμε στη μετάφραση; Ή μήπως ο αέρας των Βρυξελλών πήρε τα μυαλά του προέδρου; Αναφερόμαστε στο πρώτο μέρος του αποσπάσματος από τις δηλώσεις του Αλ. Τσιπρα.

Καλά, δεν μας έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα- ιδιαίτερα κατά την μακρά προεκλογική περίοδο στη χώρα- ότι ζούμε υπό το καθεστώς κατοχής, ότι τα δανεικά μας τα έδιναν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες με ληστρικά επιτόκια, ότι τα “ευρω-κοράκια” μας δανείζουν και μας πίνουν το αίμα και άλλα συναφή; Τα ακούγαμε όλα αυτά από τις “αριστερές πρωτοβουλίες”, τις “Ρόζες”- για να μην πάμε στα υψηλότερα, προεδρικά κλιμάκια.

Όσοι έλεγαν ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες συμβάλουν για τη σωτηρία της Ελλάδας- ακόμα και από χώρες-μέλη με χαμηλότερο επίπεδο απ' ό,τι η Ελλάδα-, αφορίζονταν και στέλνονταν στην πυρά.

Τώρα, ως φιλόδοξος επισκέπτης Βρυξελλών, ο πρόεδρος αναγνωρίζει τη μισή αλήθεια. Την άλλη μισή- ότι εκτός από τις ελληνικές τράπεζες, που πράγματι είναι πανί με πανί, μέρος του δανείου προορίζεται και για τη ρευστότητα στην αγορά αλλά και για την κάλυψη των ελλειμμάτων μας- θα την ομολογήσει προφανώς στην επόμενο πέρασμά του από τις Βρυξέλλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ