- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το πρόστιμο από το Στρασβούργο και το όνειρο του Τζήμερου
Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς τα πίσω
Άλλη μια καταδίκη της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί στις μαύρες σελίδες που γράφουν ακραίοι πολιτικοί σχηματισμοί ή και η ίδια η πολιτεία τα τελευταία χρόνια, ακέραιη στο βηματισμό της προς τα πίσω.
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, εξαιτίας της «απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης» που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές στην Γεωργιανή υπήκοο Ζανέ Μπγιλασβίλι, που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Η γυναίκα, που κρατήθηκε στην Πέτρου Ράλλη μέχρι να απελαθεί, απέσπασε αποζημίωση περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησης της ως «απάνθρωπες, σε χώρους όπου ήταν στοιβαγμένοι δεκάδες άλλοι αλλοδαποί προς απέλαση, όπου υπήρχαν ψείρες και δεν υπήρχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό».Η ελληνική πολιτεία θα καταβάλλει στην ενάγουσα 8.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Το όνειρο του Θάνου Τζήμερου γίνεται πραγματικότητα -τον περασμένο Μάιο είχε προτείνει σε συνέντευξη στο Βήμα Fm οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Ελλάδα να είναι τέτοιες, που να τηλεφωνούν στους συμπατριώτες τους και να τους αποτρέπουν από το να έρθουν και οι ίδιοι στην Ελλάδα. Αν και, για να μην είμαστε άδικοι, δε γνωρίζουμε αν οι δύσκολες συνθήκες που περιέγραφε ο κύριος Τζήμερος αφορούσαν σε ψείρες κι έλλειψη νερού, ή εννοούσε να είναι απλώς πάμφτωχοι ή να τους βρίζουμε στο δρόμο για να νιώθουν άσχημα και να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα.
Παράλληλα το ΠαΣοΚ σήμερα Τρίτη εξέδωσε ανακοίνωση που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. (Να υπενθυμίσουμε οτι ανάλογες καταγγελίες για την Πέτρου Ράλλη χρονολογούνται απο τα χρόνια της διακυβέρνησης του).
Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό την πολιτική ατζέντα φαίνεται να γράφει η Χρυσή Αυγή: λίγο μετά τους τραμπουκισμούς της σε μικροπωλητές μετανάστες, ο Σαμαράς στη ΔΕΘ καταδικάζει τους "λαθρομετανάστες" που με το παραεμπόριο τους πληγώνουν την Ελλάδα, λίγο μετά την άνοδο της η επίσημη πολιτεία προχωρά στον Ξένιο Δία (προκαλώντας διεθνή κατακραυγή για τον τρόπο με τον οποίο εξετάζει τους νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς) ενώ μετά τις ερωτήσεις της στη Βουλή, της κάνει το χατιράκι με τον Παστίτσιο.
Την ίδια ώρα, άνθρωποι κρυμμένοι πίσω απο προφίλ στο ίντερνετ αναλαμβάνουν, δικαίως ή αδίκως, την ευθύνη για φόνους αλλοδαπών. Οι φωτό κάνουν το γύρο του διαδικτύου,τα social media βοούν, αλλά κανένας φορέας δεν φαίνεται να κινητοποιείται. Γιατί;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.