Πολιτικη & Οικονομια

Ιδού οι κρυφοί άσοι της επαναδιαπραγμά- τευσης!

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16756-44069.jpg

Αίφνης το μεσημέρι της Δευτέρας, οι επιτελείς της ΝΔ θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ένα όργανο του κόμματος, η Εκτελεστική Γραμματεία, την οποία συγκάλεσαν σε χρόνο μηδέν για να μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Θορυβημένος από τα σενάρια περί συγκυβέρνησης , ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να ζητήσει εκλογές ώστε να λάβει καθαρή εντολή και να προχωρήσει το μέγα εγχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης (με ποιους; Με τι εφόδια; Άγνωστο).

Βρήκε όμως την ευκαιρία ο πρόεδρος να εξαπολύσει μύδρους κατά των «παπαγάλων» και «εξαπτέρυγων» που «προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν τη ΝΔ και εμένα προσωπικά». Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι τον κατηγορούν για λαϊκισμό. «Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό, είμαι αντίθετος με όσους δίνουν μάχες για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, με όσους κλείνουν τους δρόμους με διαδηλώσεις των 100 ανθρώπων» απάντησε ο πρόεδρος.

Κατόπιν τούτου, μένει να μάθουμε τι θα κάνει με τα στελέχη της ΔΑΚΕ που, συνάδοντας με τον κ Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, απειλούν και αυτοί να κατεβάσουν τους διακόπτες. Τι θα γίνει με τον γραμματέα της ΔΑΚΕ και γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη που προτείνει πολυήμερες γενικές απεργίες και σκαρφίστηκε την «Κοινωνική Πρωτοβουλία για τη διάσωση της Ελλάδας», στην οποία χωράνε όλοι οι αντιμνημονιακοί όπου γης. Τι θα γίνει με αυτούς που συμμετέχουν στις καταλήψεις υπουργείων από μερικές δεκάδες συνδικαλιστές. Πως γίνεται και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος- που ετοιμάζεται να πατήσει επί... 50.000 πτωμάτων-, να παραμένει αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών φορέων της ΝΔ. Πως θα εξηγήσει το γεγονός ότι επικεφαλής των φορέων στα κλειστά επαγγέλματα- φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φορτηγών, στελέχη ιατρικών συλλόγων-, είναι παράγοντες της παράταξης, που φιλοδοξούν μάλιστα να πολιτευτούν με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Αφού ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι απεχθάνεται «όλους όσοι δίνουν μάχες για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους», ας μας πει τι θα πράξει με όλους αυτούς όταν λάβει ενισχυμένη λαϊκή εντολή. Μήπως θα τους πάρει μαζί τους στις Βρυξέλλες για...επαναδιαπραγμάτευση;

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.