Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 350

(Μέλος του συλλόγου για την κατάργηση του στενού αυλακιού στον πάτο από τα βαζάκια της Μερέντας, προκειμένου να μπορεί να μαζευτεί εύκολα με το μαχαίρι όση ποσότητα μένει εκεί)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 350
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14811-32998.jpg

● Μήπως οι επιστολές προς τον Γιούνγκερ έγραφαν κατι σαν «Αϊ γουίλ κιλ δε λιτλ κτιματάκ δατ μαϊ γκραντμάδερ λεφτ μι» και εκείνος αγνοώντας τον ιδιωματισμό, παρεξήγησε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του;

● Διότι, ως γνωστόν, εδώ απειλούν μόνο όσους βρίσκονται σε σοβαρές θέσεις κλειδιά: δηλαδή κριτές επιτροπών reality, διαιτητές και ιδιοκτήτες μπαρ. Όχι πολιτικούς. Αυτοί κάνουν έτσι κι αλλιώς ό,τι τους πεις. 

● Π.χ. τους λες να σβήσουν πρόστιμα και αυτοί μπορούν να το κάνουν νόμιμα όπως μάθαμε κι από την υπόθεση Ψωμιάδη. Πρόκειται για τη γνωστή πολιτική σχολή ονόματι «Πελάτες Μου».

Άλλο παράδειγμα: Ζητάει μια συγκέντρωση 300.000 ανθρώπων «να πάνε οι κλέφτες φυλακή» και αμέσως οι πολιτικοί σπεύδουν να της χαρίσουν έναν φρεσκότατο Τσοχατζόπουλο να τον κάνει ό,τι θέλει.

● Πρόκειται για την άλλη πολιτική σχολή, ονόματι «Τριπλό Άξελ». Που ονομάστηκε έτσι από τις αλλεπάλληλες περιστροφές (κωλοτούμπες).

Αλλά τον πρόεδρο του Eurogroup, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον απειλήσουμε. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι «Δεν υπάρχει χρέος στην καρδιά μας».

● Σημείωση: Πρόκειται για το γνωστό μηχανισμό με κωδική ονομασία «ήρθε πρώτος στην καρδιά μας». Μόνο που αντί για τη Eurovision μιλάμε για Οικονομία.

● Και στο κάτω-κάτω, αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, μπορούμε πάντα να ψηφίσουμε για το αν υπάρχει χρέος ή όχι. 

Το αστείο δεν είναι ότι έκλεισε η ΕΠΟ. Το αστείο είναι ότι έκλεισε προσωρινά, μόνο για 15 μέρες.

● Που σημαίνει ότι μόλις ξανανοίξει, ελπίζει να έχουν συμβεί από μόνες τους οι ριζικές αλλαγές που όλοι περιμένουν στο χώρο του ποδοσφαίρου!

● Και οι οποίες προφανώς εμποδίζονταν όσο η ομοσπονδία παρέμενε ανοιχτή! 

Σύνδρομο του «Επαναστάτη Πωπολάρου» (το «Πω-» με ωμέγα), αποκαλείται η κατάσταση «υποστηρικτικού trans» στην οποία περιέρχονται διάφοροι εκδότες και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου μπροστά στους αγανακτισμένους. Οι οποίοι εκδότες και παράγοντες, αν και αποτελούν μέρος του προβλήματος που οδήγησε στην αγανάκτηση, πανηγυρίζουν για τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα δυνατότερα ακόμα κι από τους ίδιους τους συγκεντρωμένους.

● Πρόκειται για την κλασική στρατηγική «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Γνωστή και ως «αδερφέ (σλουρπ), τώρα που βλέπεις ότι είμαι υπέρ του δίκαιου (σλουρπ) αγώνα σου και σε (σλουρπ) στηρίζω, περασμένα ξεχασμένα όσα ξέρεις για μένα, έτσι»;

● Εξού και το «Πω-» (με ωμέγα) στο «Πωπο-λάρος». Γιατί προέρχεται από αυτό που «στήνουν», προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση στο «Λαό».

Τα «Πάντα Ρει»: Η ελληνική απάντηση στο ξενόφερτο «Κουνγκ Φου Πάντα». (Πρωταγωνιστεί ένα Πάντα που κυλάει κάνοντας βαρελάκια.)

● Στο sequel με τίτλο «Τι είχες, Γιάννη; Τι είχα Πάντα», το συμπαθητικό ζωάκι που πρωταγωνιστεί βρίσκει έναν αληθινό φίλο. Τον Γιάννη.

Φυσικοθεραπεία: Το να διδάσκεις συνέχεια φυσική σε έναν άρρωστο, μέχρι αυτός, για να σταματήσει το μαρτύριό του, να αναγκαστεί να γίνει καλά για να φύγει.  

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Πορτοφολάς στην Άνω Πλατεία (ο οποίος κάθε φορά που ακούγεται το σύνθημα «Κλέφτες-κλέφτες», νομίζει ότι το λένε γι’ αυτόν)

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Φραπεδιερίσκο»: Ο επισφαλής τρόπος που απομακρύνει κάποιος το ποτήρι του φραπέ από μια σταθερή φραπεδιέρα, όταν δεν είναι εξοικειωμένος μαζί της και δεν γνωρίζει αν πρέπει να το κάνει απότομα ή σιγά-σιγά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ