- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση με νέα ψέματα προσπαθεί να καλύψει τα παλιά της ψέματα»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ό,τι να ναι»
«Την ώρα που η οικονομία θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενώ η κυβέρνηση δεν τις έχει, αντί να κατευθύνει τη συζήτηση στο τι θα κάνουμε με την ανεργία και τι θα κάνουμε με την οικονομία, στήνει φιέστες για το Σύνταγμα. Αυτή είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση «έχει ευθύνη γιατί δημιουργεί το ένα ψέμα πάνω στο άλλο και «αντί να πει ότι οι υπολογισμοί της ήταν λάθος και πρέπει να πάμε σε μια διαφορετική πολιτική, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Κάνει συνέχεια περικοπές, μοιράζοντας όμως νέα δώρα που και αυτά θα είναι εις βάρος των πολιτών».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ένα κόμμα ό,τι να ναι. Αν χρειάζεται είναι μαρξιστικό, αν δεν χρειάζεται είναι μνημονιακό, αν χρειάζεται είναι κεντροαριστερό».
Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι η κυβέρνηση μοιράζει «νέα δώρα» που «θα είναι εις βάρος των πολιτών», υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν «οι άνεργοι θα έχουν μια ελεύθερη μετακίνηση από τις αστικές συγκοινωνίες». Δηλαδή αντί η κυβέρνηση να βρει «μια πραγματική λύση, για τις δουλειές, για την ανάπτυξη, για τις εξαγωγές, προσθέτει ένα μικρό δωράκι στους ανέργους το οποίο σημαίνει μικρά καινούρια ελλείμματα στους οργανισμούς».
Ερωτώμενος για το ταξίδι μελών της κυβέρνησης στην Πάρο, απάντησε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί έχουν δικαίωμα να πάνε ένα ταξίδι, αλλά όχι με χρήματα του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος από την άλλη στην τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει ότι οι συνοδοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης θα φιλοξενούνται στα ίδια ξενοδοχεία, τόνισε ότι αυτό θα επιβαρύνει με κάποια εκατομμύρια τον προϋπολογισμό.
Στην ίδια συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε:
Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:
Ενώ υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία και πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα «θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να συζητάμε στους δήμους και σε όλες τις γειτονιές της χώρας για το νέο Σύνταγμα, όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτή είναι η κοροϊδία». Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Το οικονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν δεν πάμε σε μια συνολικά διαφορετική πολιτική διαχείριση. Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, να κάνει παρεμβάσεις σε χιλιάδες μικρά πράγματα που είναι έξω ακόμα και από το δημοκρατικό πλαίσιο θα δημιουργήσει καινούρια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».
Για τον δανεισμό και το Τραπεζικό σύστημα:
«Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε ένα τραπεζικό σύστημα που θα δανειοδοτεί αυτούς που και μπορούν να επιβιώσουν, και που προσφέρουν αξία στην κοινωνία. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Στο παρελθόν τα είχαμε μπλέξει αυτά τα πράγματα. Υπήρχαν παρεμβάσεις, ώστε να δανειοδοτούνται και άνθρωποι που δε θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα λεφτά στην τράπεζα. Πρέπει να περάσουμε σε μια πιο ορθολογική τραπεζική συμπεριφορά, αλλά όχι, βέβαια, με το μακρύ χέρι του κράτους μέσα σε αυτή την υπόθεση. Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι η ανεργία, τα λουκέτα και οι φόροι. Φοβάμαι ότι πολλά από τα πράγματα που γίνονται αυτή την στιγμή στη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, δε γίνονται αντιληπτά από την κοινωνία, γιατί ο κόσμος έχει διαρκώς στο μυαλό του το μεγάλο του οικονομικό πρόβλημα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.