- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: Το Σύνταγμα δεν αλλάζει με φιέστες
Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για Plan X και να μην κρύβεται
«Το Σύνταγμά μας πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν αλλάζει όμως με φιέστες. Θέλουμε ένα Σύνταγμα προοδευτικό και όχι ένα Σύνταγμα γραφειοκρατικό και συντηρητικό, όπως αυτό που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε σήμερα φθάνοντας στην Κρήτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου παραβρεθεί στην κηδεία του στελέχους του Ποταμιού, γνωστού επιχειρηματία, Δημήτρη Καδιανάκη.
Επίσης, σημείωσε πως η χώρα θα πρέπει να προχωρήσι σε μεγάλες αλλαγές, αναφέροντας ως παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Το ζητά η νεολαία μας, το ζητά η πραγματικότητα και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη» επισήμανε.
Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο θέμα των προνομίων που έχουν οι πολιτικοί, στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, που είναι το μέλλον, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί η πολιτική να βασίζεται μόνο στις αποφάσεις των κομμάτων».
Σε αυτό το πλαίσιο, ανάφερε πως δεν πιστεύει ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας: «Πιο πολύ με απασχολεί ο τρόπος που την παρουσίασε, η φιέστα που θέλει να στήσει σ’ όλη τη χώρα, για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε και να ασχοληθούμε με το Σύνταγμα του μέλλοντος».
Σ' ό,τι αφορά το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει εξηγήσεις για το plan x και να μην κρύβεται». «Θα πρέπει να ανακοινώσει τι ετοίμαζε να κάνει εκείνη την εποχή -θυμάστε όλα αυτά που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες: για κρατικοποιήσεις, επιστρατεύσεις, έξοδο του ευρώ και έκδοση κάποιων παλιόχαρτων. Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση, που πρέπει να μην κρύβεται, λέγοντας απλώς ότι υπήρξαν κάποια σχέδια που δεν θα εφαρμοζόντουσαν ποτέ. Θέλουμε αυτά τα σχέδια για να εκτιμήσει ο ελληνικός λαός, να ξέρει σε τι περιπέτεια παραλίγο να μπούμε» προσέθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.