Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 339

 (Μέλος της επιτροπής αγώνα για την κατάργηση της χαμηλής πλάτης που δεν επιτρέπει να στηρίζεις το κεφάλι στις πολυθρόνες σαλονιών)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 339
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13141-29590.jpg

● Το πρόβλημα δεν είναι να πιστεύεις πραγματικά ότι ο πλανήτης έχει παραπλανηθεί από το e-mail ενός Λίβυου φανοποιού, που ισχυριζόταν ότι είναι νεκρός αντικαθεστωτικός διαδηλωτής.

Επίσης, το πρόβλημα δεν είναι ότι το εύκολο «όχι στην επέμβαση» δεν απαντάει στο «τι πρέπει να γίνει». 

● Ούτε είναι πρόβλημα ότι η αλληλεγγύη και η συμπόνια για ένα λαό που τον δολοφονεί ο ηγέτης του σταματάει αυτόματα μόλις ο λαός αυτός ζητήσει βοήθεια.

● Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς πλέον να ξεχωρίσεις (χωρίς να κοιτάξεις τις λεζάντες) αυτούς που διαδηλώνουν «ενάντια στην επέμβαση των ιμπεριαλιστων στη Λιβύη» από όσους διαδήλωναν την ίδια μέρα «ενάντια στην κάρτα του Πολίτη και τον αριθμό 666 του Αντίχριστου».   


● Το επόμενο βήμα είναι μια διαδήλωση για να καταργηθεί το παιδικό τραγούδι με τον στίχο «ΝΑΤΟ-ΝΑΤΟ το δαχτυλίδι», επειδή περνάει υπόγεια φιλοαμερικανικά μηνύματα στα παιδιά. 

Ο πιο σίγουρος τρόπος να καταλάβεις πότε έρχονται αυξήσεις στα διόδια: Οι υπάλληλοι όταν παίρνουν τα χρήματα, αντί για απλό «ευχαριστώ», λένε πλέον «ευχαριστώ πολύ».


● Η Μεγάλη Αλήθεια του Τσα-Τσα: Ό,τι και να έχεις κάνει, όσα και να έχεις ακούσει τον προηγούμενο χρόνο, όσοι και να έχουν σκίσει τα ρούχα τους από το πόσο τους έχεις προκαλέσει… όλα θα ξεχαστούν και θα είναι σα να μη συνέβησαν ποτέ, αρκεί να χορέψεις ένα χαριτωμένο τσα-τσα-τσά, με «αποθεώστε-με-για-το-πόσο-ωραία-είμαι-αλλά-μην-κάνετε-θέμα-το-εσώρουχό-μου» ύφος, στο Dancing with the Stars. 

● Το δοκίμασε η Ευγενία Μανωλίδου πέρσι, το δοκίμασε και η Μαριέττα Χουρσαλά φέτος. Μάλιστα με έξτρα bonus την πεθερά, για όσους έψαχναν κάτι σε πιο «γειτονίτσα». Και ξαφνικά αυτοί που την έκραζαν, άρχισαν να τη γλείφουν.

● Προφανώς, γι’ αυτό λέγεται και «Τσα-Τσα»: από το «Τσα-τσιλίκι». 


● Παρακαλούνται όσοι εκ των συμπολιτών μας έσπευσαν μετά το mail του funοποιού να βγάλουν 200 εκατομμύρια στην Ελβετία, να σταματήσουν τουλάχιστον να κλαίγονται δημόσια ότι «πεινάνε».

● Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να το παίξουν εκείνοι «κακομοίρηδες» κάνουν τους συνταξιούχους και όσους άλλους διαμαρτύρονται επειδή πεινάνε πραγματικά, να ακούγονται αναξιόπιστοι.  


Quiz: Τι κοινό έχουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας που κατέλαβαν το Δημαρχείο, με το ζωντανό κοινό του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»;

Απάντηση: Ξεχνάνε ό,τι τους απασχολεί και αρχίζουν αντανακλαστικά να χαμογελούν και να χειροκροτούν μόλις βλέπουν τον Ηλία Ψινάκη.  


● Προς γαύρους: Τώρα με τη Λιβύη, που ο Καντάφι γύριζε το ματς (με τους αντικαθεστωτικούς) και ξαφνικά επενέβη ο διαιτητής (το ΝΑΤΟ) για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, είδατε πόσο εκνευριστικό είναι να βγαίνει «ακάλυπτος ο  Κατσουράνης»;


● Μα αυτοί που κατηγορούν ανεύθυνα τη Νέα Δημοκρατία, ότι βρισκόταν πίσω από το «e-mail της χρεοκοπίας», δεν σκέφτηκαν ότι αν συνέβαινε αυτό η λέξη «πτώχευση» στο κείμενο θα γραφόταν με μια κάτω παύλα στο τέλος;

● Επίσης, αυτοί που κατηγορούν ανεύθυνα τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις ενάντια σε πολιτικούς, δεν καταλαβαίνουν ότι τον κολακεύουν, θεωρώντας ότι με τόσες συνιστώσες να διαφωνούν, μπορεί να οργανώσει τόσο γρήγορα έναν προπηλακισμό; 


● Οδηγίες προς αποτυχημένους ληστές τραπεζών: Μόλις σας πιάσουν, δείξτε αόριστα προς το βάθος σα να βλέπετε έναν πολιτικό και φωνάξτε «φέρε πίσω τα κλεμμένα!». 

● Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα ξεχάσουν όλοι τι κάνατε, θα σας αφήσουν και θα την πέσουν σε εκείνον.  


Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή: «Μήπως, κύριε Καρατζαφέρη, αντί για ΛΑ.Ο.Σ. είστε στην πραγματικότητα ΛΑ.Γ.Ο.Σ.;».

● Την ίδια στιγμή, μια φλέβα εξερράγη στο κεφάλι του Μάρκου Σεφερλή. Από ζήλια γιατί δεν το σκέφτηκε εκείνος. 


● Παραχαράκτης: Ο εικαστικός καλλιτέχνης που το παρακάνει στην παραγωγή χαρακτικών έργων.   


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Κομμωτής της Ζέτας Μακρυπούλια στο Dancing with the Stars 2. 

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Παρκανοϊκός»: Εκείνος με το χάρισμα να καταλαβαίνει αμέσως, αν ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε μια επιθυμητή θέση παρκαρίσματος παρκάρει ή ξεπαρκάρει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ