Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 335

(Μέλος της επιτροπής αγώνα για την επίσημη θεσμοθέτηση τρύπας στην κρούστα του αφρόγαλου, προκειμένου να μην παγιδεύεται η ζαχαρη εκεί, αλλά να περνάει άνετα σε ολόκληρο τον καφέ)  

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 335
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12569-28561.jpg

Ο ηγέτης που ζητάει 200 μοντέλα σε κάθε επίσημη επίσκεψή του λέει: 

n

● Κι όμως, υπάρχει ένας σίγουρος και ασφαλής τρόπος να μένουν ικανοποιημένοι και οι φανατικοί βάζελοι και οι φανατικοί γαύροι: να γίνονται ταυτόχρονα δύο ξεχωριστά ντέρμπι! 

Δηλαδή: κάθε ομάδα θα προσλαμβάνει έντεκα κομπάρσους. Θα τους ντύνει με τις φανέλες του αντιπάλου και θα τους κερδίζει «καθαρά» και «τίμια» «όπως αξίζει σε μεγάλους και ιστορικούς συλλόγους».

● Έτσι, επιτέλους, ο καθένας θα αποκτήσει επισήμως τη δική του πραγματικότητα και θα πανηγυρίζει χωρίς να παρενοχλείται από την αντικειμενική πραγματικότητα που, ως γνωστόν, πάντα μεροληπτεί υπέρ της μιας ομάδας.

● Προσβάλλοντας έτσι κατάφωρα τον ηρωικό λαό της άλλης.  

Εξάλλου δεν πρόκειται για καινούριο know how. Η μέθοδος «τι-να-κλάσει-η-πραγματικότητα-μπροστά-σε-αυτό-που-πιστεύω-εγώ» έχει ήδη εφαρμοστεί με εξαιρετική επιτυχία στη διδασκαλία της επανάστασης του 1821. 

● Άλλο παράδειγμα θριάμβου της «ιδιωτικής μας» πραγματικότητας απέναντι στη μεροληψία της αντικειμενικής πραγματικότητας: κάποιοι υπάλληλοι τολμάνε να μας πουν να εκμεταλλευθούμε την περιουσία του Δημοσίου και εμείς αγανακτούμε με την προσβολή. Αυτό λέγεται ιδιωτική πραγματικότητα.  

● Από την άλλη, το 40% της περιουσίας του Δημοσίου (που εμείς αγανακτούμε επειδή μας είπαν να την εκμεταλλευτούμε κοκ.) είναι ήδη καταπατημένη από κάποιους. Αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα. 

● Πιθανότητες να αντιδράσουμε ενάντια σε αυτούς που την καταπάτησαν σε σχέση με τις πιθανότητες να συνεχίσουμε να βρίζουμε την Tρόικα: μηδέν προς 100. 

● Λέγεται και «Εθνική υπερηφάνεια» ή «Φάε τη σκόνη μας, ηλίθια πραγματικότητα».

 ● Ναι, καλά το θυμάστε: όσοι καταγγέλλουν σήμερα ότι τα Ολυμπιακά Ακίνητα παραμένουν ανεκμετάλλευτα, είναι οι ίδιοι που το 2004 φώναζαν «όχι στο ξεπούλημα της ολυμπιακής κληρονομιάς σε ιδιώτες». 

Συμπέρασμα: Η απόσταση ανάμεσα στις λέξεις «εκμετάλλευση» και «ξεπούλημα», εξαρτάται από πόσο χρειάζεσαι τα χρήματα.

 ● Οι «καμπαλέρος» ήταν οι πρώτοι Λατινοαμερικάνοι πιστοί της Καμπάλα; 

 ● Πρέπει να είναι ανεπανάληπτο το συναίσθημα να σε αποθεώνουν οι φανατικοί στις κερκίδες και εσύ ως πρόεδρος να τους ντοπάρεις ακόμα περισσότερο. 

Μια υπενθύμιση μόνο: η σχιζοφρένεια «Τζίγγερ, Πούλα» / «Τζίγγερ, ντροπή σου που άφησες την ομάδα» από κάτι τέτοιους πρώην ντοπαρισμένους φανατικούς προέκυψε. 

 ● Sorry, αλλά αυτοί που σκέφτηκαν ότι στο πιλοτικό πρόγραμμα «Ποδήλατα στο Μετρό» επιτρέπονται μόνο δύο σε κάθε συρμό, μπορούν να διευκρινίσουν αν συμπεριλαμβάνονται και οι βοηθητικές ρόδες ή αν μετράνε ως ένα επιπλέον ποδήλατο;

● Επίσης, αν οι ακροβάτες που ξέρουν ποδήλατο με μία ρόδα, μπορούν να μπαίνουν τέσσερις-τέσσερις;

 ● Πρέπει να είναι μια ιδιαίτερα σκληρή στιγμή: να είσαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Να βλέπεις απέναντί σου στην πρώτη σειρά να κάθονται ο Δημήτρης –έκανα τον εαυτό μου τοιχογραφία στη Βουλή– Σιούφας…

●…ο Βύρωνας –προσέλαβα 300 αγροφύλακες– Πολύδωρας… 

●…ο Λευτέρης –πακιστανί μαλλί– Ζαγορίτης… 

●…και ο Κώστας –LOL– Καραμανλής… 

●…κι εσύ να πρέπει να πεις τη φράση «κάθε μέρα υπογράφουμε συμβόλαιο αξιοπρέπειας (!!!) με τον ελληνικό λαό», χωρίς να γελάσεις.

● Ή χωρίς να βάλεις τα κλάματα. Το ίδιο είναι.   

 ● Χιλιαστές: όσοι πιστεύουν πως η σωτηρία του ανθρώπου βρίσκεται στις εκκλησίες της Χιλής.   

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Υπεύθυνος «χτενίσματος» συνεντεύξεων του Μιχάλη Χατζηγιάννη όπου ερωτάται για τη σχέση του με τη Ζέτα.

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Νικοπάθεια»: το αίσθημα ανικανοποίητου που σε καταλαμβάνει, όταν προσπαθείς να πανηγυρίσεις μια νίκη σε ντέρμπι, αλλά στην πραγματικότητα υποκρίνεσαι, γιατί σε μπλοκάρει το γεγονός ότι σε έχει ευνοήσει ο διαιτητής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ