Δεν έπρεπε, Βασιλική, τον Σταύρο να μηνύσεις
Βασιλική Θάνου, μήνυσε και μένα, κάν’ το τώρα και κάν’ το γρήγορα.
Ζούμε σκοτεινούς καιρούς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η μελαγχολία και η απόγνωση που με πιάνει όταν ξεκινάω να βαράω τα πλήκτρα για να γραφτούν αυτές οι γραμμές κάθε φορά γίνεται μεγαλύτερη, γιατί η αφορμή που με φέρνει στο πληκτρολόγιο είναι κάθε φορά χειρότερη. Το τέλος είναι εδώ, και ξέρω πλέον πως μοιάζει. Η χώρα έχει σαλέψει τελείως, οι θεσμοί όπως κατάφερε και τους έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα χρόνο έχουν σαλέψει τελείως. Γιατί αυτό που συμβαίνει στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανές, είναι σκοτεινό και φοβάμαι μην είναι το τέλος μας. Η Βασιλική Θάνου είναι καθαρά προσωπική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και η εξουσία της να ασκεί πειθαρχικό είναι επίσης πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η επιλογή βρωμάει απολυταρχική καθεστωτίλα.
Βασιλική Θάνου, μήνυσε και μένα, κάν’ το τώρα και κάν’ το γρήγορα. Εμένα, έναν 24χρονο ασκούμενο δικηγόρο, συνάδελφό σου, που μόλις τελείωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ. Μήνυσέ με, σε παρακαλώ, πριν διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές, ήδη σε έχω θίξει με την κριτική μου, και παρακάτω σε θίγω περισσότερο. Αλλά πρώτα με έθιξες εσύ. Με έθιξες στην ανακοίνωσή σου με αφορμή την αποφυλάκιση του Ρουπακιά αφήνοντας να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ότι η αποχή των δικηγόρων οδήγησε στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Με έθιξες προσωπικά. Δεν ντράπηκες να το πεις αυτό.
Δεν ντρέπεσαι να γίνεσαι πολιτικάντης, αντί να χρησιμοποιείς το ρόλο σου και το χρόνο σου αλλά και τις πολιτικές σου διασυνδέσεις με την κυβέρνηση για να πιέσεις για αλλαγές στη Δικαιοσύνη; Γιατί αντί να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά σου κάθεσαι και προπαγανδίζεις τις θέσεις της κυβέρνησης στους Ευρωπαίους ομολόγους σου. Αλήθεια, απάντησε έστω και ένας δικαστής στην αστεία επιστολή σου; Ήθελα να ’ξερα πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις και κάθεσαι και ανεβάζεις ανακοινώσεις από το site του Αρείου Πάγου για μια προσωπική σου αντιδικία με ένα συνταγματολόγο για υπόθεση δήθεν δυσφήμισης.
Βασιλική, μήνυσε και μένα. Είμαι 24 χρονών, δεν έχω πολιτικές διασυνδέσεις, είμαι μικρός και απροστάτευτος. Και να σου πω και κάτι; Σαν εκκολαπτόμενος δικηγόρος οφείλω να έχω σεβασμό στο θεσμό που εκπροσωπείς. Κι αυτό με πνίγει. Περίμενα μέρες για να στείλω το άρθρο αυτό. Δεν ήξερα αν έπρεπε. Είσαι Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κι εγώ το θεσμό αυτό τον σέβομαι και τον υπηρετώ. Αλλά να σου πω πού κατέληξα. Ότι δεν θα φοβηθώ. Και σιγά μη φοβηθώ. Ας με θυμάσαι κι αν θες σημείωσε και το όνομά μου. Συνένοχος στην απαξίωση του θεσμού δεν θα γίνω.
Το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να σας φοβόμαστε. Στο πάνθεον των μηνύσεων που άνοιξε ο ψεκασμένος Πάνος, ή ο Κοτζιάς, μπαίνεις σήμερα κι εσύ και μάλιστα το ενισχύεις. Λες περίτρανα ότι οι πολίτες της Ελλάδος του 2016 πρέπει να φοβούνται την εξουσία σε όλες τις εκφάνσεις της. Βασιλική Θάνου, δεν σε φοβάμαι και δεν σας φοβάμαι... Και σου αφιερώνω με νταούλια μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή της παραδοσιακής μας «Βασιλικής».
Δεν έπρεπε, Βασιλική, τον Σταύρο να μηνύσεις/ Δεν έπρεπε, Βασιλική τον Σταύρο να μηνύσεις/ Μόν’ έπρεπε, Βασιλική, να τον κατανοήσεις/ Μόν’ έπρεπε, Βασιλική, να τον κατανοήσεις/ Βασιλική ’σουν πρωθυπουργός, ξανθιά σαν το κουκλάκι/ Πώς έκανες απόφαση κι έσταξες το φαρμάκι.
Βάσιλικη, το ρόλο σου λάθος τόνε πήρες… Και στον Άρειο Πάγο έφτασες για να μικροψυχήσεις....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.