Ενεργός πολίτης
6 Δεκεμβρίου
«Ένας χρόνος μετά, λοιπόν. Ένας χρόνος σιγής. Ένας χρόνος με τα όνειρά μας για μια ακόμα φορά σε υποστολή. Ένας χρόνος από την εκτέλεση του 15χρονου Αλέξη… Ξαναβγαίνουμε στους δρόμους. Εμείς, “τα παιδιά του καναπέ και της τηλεόρασης” δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα το αδικοχαμένο αίμα, δεν συγχωρούμε όσους και όσα μας καταπιέζουν και διεκδικούμε τη ζωή που μας στερούν. Τον Δεκέμβρη ξαναπιάνουμε το νήμα του αγώνα και παλεύουμε απέναντι σε έναν κόσμο που μας θέλει στο περιθώριο…» – απόσπασμα της ανακοίνωσης της «Μαθητικής Πρωτοβουλίας Resistance» (mathiproresistance.blogspot.com). Την προσεχή Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα πρώτα καλέσματα σε συγκεντρώσεις είναι της «Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης» στις 13.00 εκείνης της ημέρας στα Προπύλαια, ενώ η «Μνήμη» μάς καλεί στις 9.00 το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας, Μεσολογγίου και Τζαβέλα.
Indymedia
Στο κλείσιμο της ιστοσελίδας αντιπληροφόρησης athens.indymedia.org επιμένει ο ΛΑΟΣ, με νέα ερώτηση που αυτή τη φορά κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Στάθης Δρογώσης, μάρτυρας υπεράσπισης ορισμένων εκ των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου («βρισκόμουν στο μπαλκόνι μου, στην οδό Σπύρου Τρικούπη, όταν εμφανίστηκαν καμιά 40αριά Δελτάδες και χωρίς λόγο και αιτία άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν, ακόμα και μικρά παιδιά, τα οποία στη συνέχεια συνέλαβαν»), αναρωτιέται: «Γιατί άραγε ο ΛΑΟΣ θέλει να κλείσει το Indymedia; Μήπως επειδή οι χρήστες του έχουν ανεβάσει βίντεο με βουλευτές του να εκθειάζουν τη χούντα; Εγώ θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη του ΛΑΟΣ όχι για το Indymedia αλλά για τη δολοφονική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αν συμφωνεί ή όχι στην απαγόρευση της λειτουργίας της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.