Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 331

(Μέλος της επιτροπής αγώνα για τη δικαιότερη τροποποίηση του νόμου της βαρύτητας)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 331
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11750-26788.jpg

Παράκληση: Όσοι δανείζονται μετανάστες για να τους χρησιμοποιήσουν σαν πολιτικό happening, στη συνέχεια να τους επιστρέφουν άθικτους, διότι περιμένουν να τους χρησιμοποιήσουν κι άλλοι, στις δικές τους εκδηλώσεις.

Σημαντική λεπτομέρεια: Το να τους βάζετε να προσεύχονται σε πανεπιστήμια, δεν βοηθάει την «οικουμενική ανθρωπιστική ατζέντα».

● Γιατί δείχνει ότι θεωρούν πιο σημαντική τη θρησκεία (που ως γνωστόν καλλιεργεί τη διαφορά) από τη γνώση (που καλλιεργεί τη «συνεννόηση»).

Το πρόβλημα με τις προστατευόμενες περιοχές Natura: Οταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι «Ευρωπαίες Τίνες Μπιρμπίλες» έτρωγαν βελανίδια.

● Πράγμα που σημαίνει ότι δουλειά μας είναι να χτίζουμε και δουλειά τους είναι να τρώνε βελανίδια.

Συμπέρασμα; Εμείς χρειαζόμαστε τις περιοχές Natura για να χτίζουμε μεζονέτες, ενώ εκείνοι χρειάζονται τις περιοχές Natura για να φυτεύουν βελανιδιές. Προφανώς γι’ αυτό διαφωνούμε.

Μεγάλο παράδοξο της ζωής: Όταν ο Ονούρ δίνει σε κάποια τα χρήματα που χρειάζεται για το άρρωστο παιδί της με αντάλλαγμα να κοιμηθεί μαζί της, λέγεται «ρομαντικό τούρκικο σίριαλ».

● Οταν το ίδιο πράγμα το κάνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγεται «σκάνδαλο με call girls».

● Παρεμπιπτόντως, γιατί όταν ο Μπερλουσκόνι λέει «δεν το έκανα μαζί της γιατί έχω μια μόνιμη σχέση» όλοι γελάνε και δεν τον πιστεύει κανείς;

● Αποκλείεται δηλαδή να έχει προχωρήσει τόσο πολύ τους σεξουαλικούς πειραματισμούς του, ώστε να έχει προσεγγίσει την «πίστη στη σχέση» ως την ανώτερη μορφή διαστροφής;

Αίνιγμα: Πόσα κοινά έχουν οι Ιρανοί λαθρομετανάστες με τον Κώστα Καραμανλή;

Λύση: Τρία. Πρώτον, και οι μεν και ο δε έχουν ραμμένο στόμα.

● Δεύτερον, και οι μεν και οι δε έχουν κάποιους αφοσιωμένους να μας ενημερώνουν ότι ακόμα συνεχίζουν όπως πριν.

● Και τρίτον, και οι μεν και οι δε ζητούν επιτακτικά πολιτικό άσυλο.

Λογική απορία: Δηλαδή οι Αλβανοί με την πρώτη κρυφή κάμερα που αποκάλυπτε διαφθορά βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας τιμωρία, ενώ εμείς έπρεπε πρώτα να πτωχεύσουμε για να κάνουμε κάτι παρόμοιο;

Πιθανή απάντηση: Ναι, γιατί οι Αλβανοί δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε τα κλεμμένα χρήματα τα πονάνε περισσότερο. Γιατί δεν προέρχονται από δανεικά, αλλά τα έχουν δουλέψει.

● Και επίσης, δεν κάνουν τα στραβά μάτια περιμένοντας να διοριστούν, όπως οι γείτονες και πρώην εργοδότες τους.

● Γεγονός που δικαιώνει το σύνθημα «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ».

Προς κ. Αντώνη Σαμαρά: Sorry, αλλά το να γλείφεις όσες επαγγελματικές κατηγορίες είναι δυσαρεστημένες από την κυβέρνηση, δεν σε κάνει αντιπολίτευση. Σε κάνει Συνασπισμό.

● Ομοίως, το να προσπαθείς να πείσεις ότι οι μόνοι διεφθαρμένοι από τη Siemens είναι οι «άλλοι», δεν σε κάνει πολιτικό αρχηγό. Σε κάνει χρήστη παραισθησιογόνων.

● Επίσης, το να κοιτάζεις καχύποπτα και να αναρωτιέσαι στη Βουλή, τι παιχνίδια παίζονται με τα «άφθονα» κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, δεν σε κάνει εθνικά ευαίσθητο. Σε κάνει Χαρδαβέλα.

● Και τέλος, το να προσπαθείς να πείσεις ότι η εικόνα του κόμματος για τον 21ο αιώνα δεν είναι ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, αλλά ένα σήμα με ένα ζικ-ζακ και μια γραμμή δεν σε κάνει ανανεωτή. Σε μετατρέπει οριστικά σε Λιακόπουλο.

Μετροσέξουαλ: Ο άνθρωπος που συνηθίζει να κάνει σεξ με μέτρα.  

Ο μπαρμπα-Κώστας Τζαβάρας διδάσκει:

image

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… Φεϊσμπουκλάσιμο: Το συναίσθημα που νιώθεις όταν για ένα ολόκληρο πρωί κανείς δεν έχει ασχοληθεί μαζί σου στα social media.

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
λητήρας της Βουλής που παραδίδει στον πρόεδρο τις 2.000 τυπωμένες σελίδες του πορίσματος για τη Siemens.

nikos.zachariadis@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ