Πολιτικη & Οικονομια

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά για το «βραχιολάκι» Ρωμανού

Αντίδραση Παρασκευόπουλου σε δημοσιεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114541-227062.jpg

Απάντηση στην έντονη κριτική που δέχεται μέσω δημοσιευμάτων για το θέμα της φοίτησης του Νίκου Ρωμανού με «βραχιολάκι» δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσίευμα όπου αναφέρεται ότι «δρομολογείται η απελευθέρωση του Νίκου Ρωμανού με διάταξη πρόκληση και αφορά στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων με ‘’βραχιολάκι’’», ο υπουργός κάνει λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια με στόχο την ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων».

Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι οι πλέον αρμόδιοι για να αποφασίσουν για το θέμα θεωρεί ότι είναι ο εισαγγελέας- επόπτης της φυλακής και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος επισημαίνει ότι «θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου.»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ως έχει: 

«Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι". Το υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα
Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από την ανοικτή «διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας στην παρανομία και στον χρηματισμό. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.