Πολιτικη & Οικονομια

Πετρόπουλος: Αν οι μετανάστες δουλεύουν νόμιμα θα λυθεί το ασφαλιστικό

Η εκτίμηση του υφυπουργού Εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111355-220773.jpg

Λύση στο δημογραφικό πρόβλημα του ασφαλιστικού προβλήματος μπορεί να δώσει η νόμιμη απασχόληση των μεταναστών εκτίμησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης -που ενέκρινε με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον διορισμό του Δημητρίου Τσακίρη, στη θέση του Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).

Χαρακτήρισε «διαδόσεις» τα δημοσιεύματα για τις συντάξεις, και είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δημιουργήσει δυσμενέστερους ορους για τους συνταξιούχους». Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της Επιτροπής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη 550.000 νόμιμοι μετανάστες που μπορούν να αποτελέσουν «πρώτη ύλη» για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών.

Ο

κ. Πετρόπουλος τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης των ταμείων και χαρακτήρισε αναγκαία τη νέα μεταρρύθμιση του ασφαλισιτκού που αναμένεται το Νοέμβριο.

Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά και μετά από διάλογο. «Θέλουμε να βάλουμε το τραίνο στις ράγες του», είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε σκεφτήκαμε και ουδέποτε μιλήσαμε για επιβολή πρόσθετων φόρων και πρόσθετης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι θα πρέπει να συνδεθεί η ασφαλιστική εισφορά με τον τζίρο των επιχειρήσεων, που αποτελεί αίτημα των ενώσεων των επιχειρηματιών.

Τάχθηκε τέλος υπέρ της επαναπρόσληψης των 480 συμβασιούχων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι απομακρύνθηκαν όταν έληξαν οι συμβάσεις τους, εφόσον το αποφασίσουν τα δικαστήρια και απέδωσε την παράτηση της εκρεμμότητας στις συνεχείς αναβολές της εκδίκασης των υποθέσεων σε δεύτερο βαθμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.