- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προχωράμε με ένα μεγάλο «ναι»
Το δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα είναι μια πολιτική πανουργία. Ήδη το διχαστικό και πολωτικό του διάγγελμα αποκαλύπτει και απογυμνώνει και την πολιτική του συνείδηση και τον πολιτικό του στόχο. Ο Πρωθυπουργός, μεταμφιεσμένος δημοκράτης, επαναφέρει μέσα από την τοποθέτησή του, ενόψει της κρίσιμης απόφασης της Κυριακής, την υπερφίαλη πολιτική αντίληψη που κρύβεται μέσα στην πρόταση του ιδίου «Ή εμείς ή αυτοί».
Οι ερμηνείες που διατυπώνουν κυβερνητικοί για το μήνυμα του «όχι» πνίγονται μέσα στην αντιφατικότητά τους, καθώς επιχειρούν να μας πείσουν, εμάς τους αφελείς, ότι το δημοψήφισμα γίνεται με σκοπό μέσα από το όχι να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της Κυβέρνησης στη σταθερή επιδίωξή της να βρεθεί μια συμφωνία.
Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτές τις κρίσιμες μέρες, είναι η εγκατάσταση του παραλογισμού στο δημόσιο χώρο. Όλες οι αυταρχικές εξουσίες στην ιστορία το επιδιώκουν αυτό, ως προϋπόθεση της ισχύος τους. Για αυτό και η διαστροφή των λέξεων είναι η σταθερή αγωνία των κυβερνητικών, αφού όπου υπάρχει αυθεντική επικοινωνία το «όχι» είναι όχι και το «ναι» είναι ναι.
Το δημοψήφισμα είναι μια φάση του σκοτεινού σχεδίου εξουσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ποτέ η κυβέρνηση δεν είχε στόχο να υπογράψει κάποια συμφωνία, όπως διαρκώς μέσα από αντικρουόμενες τοποθετήσεις κατά καιρούς φαινόταν. Ο στόχος ήταν η κορύφωση της κρίσης. Με σκοπό την πρόκληση ζημίας στον «αντίπαλο». Και όταν φάνηκε ότι οι «εκβιαστές» δεν εκβιάζονται, το σχέδιο κατέληξε στην καταστροφική εκδοχή του. Οι θλιβερές εικόνες μπροστά στις κλειστές τράπεζες είναι το σχεδιασμένο από την ίδια πορτρέτο της Κυβέρνησης Τσίπρα. Και βρισκόμαστε μπροστά στην Κυριακή. Εκεί, μπροστά στην κάλπη με αποφασιστικότητα, επίγνωση και ελεύθερη βούληση, με ένα μεγάλο «ναι» πάμε στην επόμενη μέρα. Η Ελλάδα δεν θα γίνει περίκλειστη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.