Πολιτικη & Οικονομια

Τι παίζει φέτος στο 25ο Indie Free Festival;

Για δύο νύχτες η πόλη δεν κοιμάται, χορεύει

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το φετινό Indie Free Festival δεν θα μοιάζει με κανένα. Αυτό τον Ιούνιο γίνεται 25 χρονών και το γιορτάζει ταράζοντας τα νερά της πόλης με τις alternative μουσικές του.

Απελευθερωμένο, νεανικό, οικολογικό, ποιοτικό, μα πάνω απ' όλα ανεξάρτητο, το Indie Free Festival διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1990 από το Κενό Δίκτυο και είναι αφιερωμένο στην δημιουργικότητα, στη μουσική, στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στο δημόσιο χώρο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος #cuttypaizei στην Αθήνα και δίνουμε ραντεβού στο Πεδίο του Άρεως (είσοδος από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας) και εκεί, ανάμεσα στα δέντρα, καθισμένοι στα παγκάκια, στο έδαφος ή όρθιοι παρακολουθούμε όλες τις διαφορετικές κουλτούρες και τα ανεξάρτητα πειραματικά μουσικά σχήματα να συναντιούνται σε μια μουσική βραδιά που κρατάει μέχρι το ξημέρωμα. Για δύο νύχτες (26 και 27 Ιουνίου) η πόλη δεν κοιμάται, αλλά χορεύει, ερωτεύεται και αναπνέει με πάθος.

Στα 25 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί περισσότεροι από 3.000 καλλιτέχνες, μέλη συγκροτημάτων, μουσικοί παραγωγοί, video artists και djs, μεταξύ των οποίων και οι Στέρεο Νόβα, ο Μιχάλης Δέλτα, οι Raining Pleasure, οι Bokomolech, οι Make Believe, τα Διάφανα Κρίνα, οι Terminal Curve, οι Closer, οι Purple Overdose και πολλοί ακόμα που ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία εδώ. Η είσοδος είναι -όπως πάντα- ελεύθερη.

Ο αναλυτικός κατάλογος με το ωρολόγιο πρόγραμμα εμφανίσεων των καλλιτεχνών θα ανακοινωθεί εδώ σύντομα: https://voidnetwork.blogspot.com

Aνακάλυψε ακόμη περισσότερα για το Indie Culture στην πόλη στο urbanadventures.gr.