- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χειροπέδες σε 33χρονο στη Σταμάτα: Άναψε μπάρμπεκιου ενώ η Αττική βρισκόταν σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
692 πρόστιμα από την αρχή του έτους
Χειροπέδες σε 33χρονο στη Σταμάτα: Άναψε μπάρμπεκιου ενώ η Αττική βρισκόταν σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς - 692 πρόστιμα από την αρχή του έτους
Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος για πρόκληση πυρκαγιών σε Αττική, Ζάκυνθο και Μυτιλήνη. Ανάμεσά τους συνελήφθη 33χρονος στην περιοχή της Σταμάτας, ο οποίος έβαλε μπάρμπεκιου προκειμένου να ψήσει ενώ η Αττική βρισκόταν σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, στη Σταμάτα Αττικής, τη Δευτέρα (10.8) και περίπου στις 20:30, συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από υπαλλήλους του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Αθηνών, καθώς άναψε φορητή ψησταριά με κάρβουνα, σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, σε περιοχή μεικτής ζώνης με δασική βλάστηση, σε ημέρα κατά την οποία ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς ήταν κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός). Μάλιστα, στον 33χρονο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, στον Μαραθιά Ζακύνθου, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου δύο άνδρες, ένας 50χρονος ημεδαπός, και ένας 40χρονος αλλοδαπός, για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. Η φωτιά προκλήθηκε από ένα όχημα αναψυχής, που μετέφερε τουρίστες για να βλέπουν τα αξιοθέατα.
Στη Μυτιλήνη, την Τρίτη στις 12:00, 63χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας κατά τη διάρκεια περιπολίας για την πρόληψη αγροτοδασικών πυρκαγιών, στην Τ.Κ. Περάματος Γέρας του Δήμου Μυτιλήνης, να εκτελεί θερμές εργασίες με χρήση συσκευής ηλεκτροσυγκόλλησης, σε ημέρα με δείκτη επικινδυνότητας κατηγορίας 4. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Κατόπιν προφορικής εντολής της εισαγγελέως Υπηρεσίας Μυτιλήνης, κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιόν της αύριο.
Από 1 Ιανουαρίου έως και 11 Αυγούστου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 692 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.071.205,24 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 281 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 252 (89,68%) είναι από αμέλεια και οι 29 (10,32%) από πρόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάθεσή του για το φρενάρισμα
Νέοι μάρτυρες στο κάδρο
Συνελήφθη ο 35χρονος δράστης - Στο νοσοκομείο «Ελπίς» νοσηλεύεται η 54χρονη
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - Έχουν συγκεντρώσει τα σκάφη τους στην Παλαιά Παραλία
Κατασχέθηκαν συσκευασίες ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων
Κινητοποίηση αρχών και εθελοντών - Το περιστατικό προκάλεσε συγκίνηση στην τοπική κοινωνία
Φέρονται να ήταν φίλοι - Ερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος
Διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες έως τις 13:00 λόγω του «Greece Race for the Cure»
Το όχημα εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τη νύχτα του Σαββάτου
Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και ο Αλκέτ Ριζάι
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας περιγράφει την εμπειρία της με τα ΚΤΕΛ και θέτει ερωτήματα για τις συγκοινωνίες
Τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Αθηνών-Πατρών - Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν βίαια
Σε κλοιό κινητοποιήσεων ο Θερμαϊκός για το κόστος καυσίμων - Έδεσαν κρουαζιερόπλοια
Χειροπέδες από τις αστυνομικές αρχές στο Μαλεβίζι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών
Τίθενται σε ισχή λόγω του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου και του Greece Race for the Cure 2026
Δημοσίευσε ένα μαύρο φόντο, χωρίς να γράψει ούτε μια λέξη
Ο 33χρονος σύντροφος της γυναίκας νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ η 32χρονη φέρει τραύματα στους πνεύμονες
Όσα είπε στην απολογία της η 56χρονη γιατρός για τη μοιραία μέρα
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της εταιρείας, παρουσία στελεχών της πυροσβεστικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.