- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το ποινικό «βιογραφικό» των τριών συλληφθέντων για την «οικογενειακή μαφία» στην Κρήτη
Από τον Ιούλιο του 2022 οι πρώτες καταγγελίες για εκβιασμούς και καταπατήσεις ξένης περιουσίας
Όσα έχουν γίνει γνωστά για τη δράση της «οικογενειακής μαφίας» στην Κρήτη
Ποινικό «βιογραφικό» φέρεται να έχουν και οι τρεις συλληφθέντες για την «οικογενειακή μαφία» που ξεσκεπάστηκε στην Κρήτη.
Τους τρεις συλληφθέντες βαραίνουν σοβαρά ποινικά αδικήματα ήδη από το 2010, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας από τους δύο ανιψιούς της «οικογενειακής μαφίας» έχει κατηγορηθεί το 2019 για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ποια ποινικά αδικήματα βαραίνουν τους τρεις συλληφθέντες για την «οικογενειακή μαφία» στην Κρήτη
Ο 44χρονος ανιψιός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς τραυμάτισε με όπλο άτομο έξω από κέντρο δεξιώσεων το 2019. Επιπλέον, έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τρίτων (2014-2023) και σε βάρος αστυνομικών και εξύβριση (2014-2018), για φθορες ξένης περιουσίας (2014), για απειλές και εκφοβισμούς, για διαφορετικές περιπτώσεις οπλοκατοχής.
Την ίδια ώρα, ο 37χρονος ανιψιός έχει κατηγορηθεί για τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί σε σπίτι και αυτοκίνητο στα Βορίζια (2011), για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση σε βάρος αστυνομικού (2016), για κλοπή – αφαίρεση πλεγμάτων και διαφορετικές περιπτώσεις για οπλοκατοχή.
Από το 2019 και μέχρι σήμερα έχουν σχηματισθεί ποινικές δικογραφίες για παραβάσεις του Ν. Περί Ζωοκλοπής (Αστυν. Διάταξη) σε βάρος του 43χρονου θείου, ενώ την 19-01-2022 κατηγορήθηκε γα παράβαση του άρθρου 372 «Κλοπή» (αφαίρεση πλεγμάτων).
Καταγγελίες από το 2022 σε βάρος της «οικογενειακής μαφίας» στην Κρήτη
Τον Ιούλιο του 2022 ξεκίνησαν και οι πρώτες καταγγελίες στις Αρχές για εκβιασμούς και καταπατήσεις ξένης περιουσίας. Τότε, 107 πολίτες από τους δήμους Αμαρίου στο Ρέθυμνο και Φαιστού στο Ηράκλειο είχαν συντάξει από κοινού μία επιστολή- καταγγελία προς το Yπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την Εισαγγελία, με την οποία γνωστοποιούσαν τη δράση της οικογένειας από τα Βορίζια. Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου είχε διατάξει την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης, κάτι που κατέστη πολύ δύσκολο να συνεχιστεί, καθώς οι τρεις συλληφθέντες έμαθαν για την καταγγελία και επανήλθαν δριμύτεροι. Νέοι εκβιασμοί, περισσότερες απειλές, μεγαλύτερος φόβος για τους 107 πολίτες που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Τα στόματα άρχιζαν ξανά να κλείνουν και ακόμα και αυτοί που είχαν υπογράψει την επιστολή, τώρα υπαναχωρούσαν κάτω από το πέπλο του φόβου.
Το 2025 η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος άνοιξε ξανά την υπόθεση και ξεκίνησε την έρευνα, εντάσσοντας μέσα σε αυτή τα στοιχεία από την προκαταρκτική του 2022. Ωστόσο το έργο της Αστυνομίας ήταν πια πολύ δύσκολο. Από τα 107 άτομα που είχαν υπογράψει την πρώτη επιστολή, έμειναν στην αρχική καταγγελία μόλις οι σαράντα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται σοκαριστικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, όσοι αρνούνταν να παραδώσουν τις περιουσίες τους έπεφταν θύματα εκβιασμών, ξυλοδαρμών και καταστροφών περιουσίας. Ορισμένοι κατήγγειλαν, ότι είδαν τα οχήματά τους, αγροτικά και ΙΧ, να καίγονται μετά την άρνησή τους να συνεργαστούν με τα μέλη της ομάδας.
Πηγή: ERTNews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υλικό ακροδεξιάς οργάνωσης και οπαδικά αυτοκόλλητα στα σπίτια
Τι αναφέρει η ελληνική αστυνομία
Το περιστατικό έγινε στη λεωφόρο Μεσογείων - Συνελήφθη ο 65χρονος οδηγός
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας στρατιωτικός
Για αυτοχειρία κάνουν λόγο τα πρώτα στοιχεία
Τη σύλληψη του εργολάβου ζήτησε ο εισαγγελέας μετά τον θάνατο του εργαζόμενου
Το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί έχει φτάσει πλέον τις 850.000 ευρώ
«Μέχρι την Κυριακή περιμένουμε τα πορίσματα»
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Πικέρμι και Μενίδι αποκάλυψε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών
Σε κρίσιμη κατάσταση ο δεύτερος τραυματίας
Ο 14χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προληπτικής συντήρησης στο διυλιστήριο
Συνελήφθη από τις Αρχές που εντόπισαν και ναρκωτικά
Θα επανέλθουν, λένε, αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις
«Ξεσκονίζεται» ακόμα και το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ μεταξύ των δύο καλλιτεχνών
Θα ανοιχτεί και η θυρίδα τους στο Κολωνάκι
Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Κορίνθου
Με καλεσμένη την ψυχολόγο & ψυχοθεραπεύτρια Ζηνοβία Βασιλειάδη, μιλάμε για τα όρια, την ασφάλεια, τη ματαίωση και τις αποφάσεις των παιδιών
Εντοπίστηκε με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πρώην στρατόπεδο Νταλίπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.