Κοινωνια

Η Γεωργία Καλτσή σε ένα αιχμηρό σχόλιο για τα «χωριά για ΑμεΑ»

Η αθλήτρια μίλησε για το παραολυμπιακό κέντρο στην Ελβετία και τα σχόλια περί ΑΜΕΑ χωριών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Γεωργια Καλτσή περιέγραψε εμπειρίες από την Ελβετία και σχολίασε τη συζήτηση για ΑΜΕΑ χωριά

Η Γεωργία Καλτσή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» της ΕΡΤ με τη Μαρία Ηλιάκη και τον Κρατερό Κατσούλη, όπου μίλησε για το πρόσφατο ταξίδι της στην Ελβετία και τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή γυναικεία ομάδα.

Η κ. Καλτσή εξήγησε πως στην Ελλάδα αγωνίζεται σε μεικτή ομάδα με άνδρες, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη γυναικεία ομάδα, ενώ η πρόταση από το εξωτερικό της έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μια ήδη οργανωμένη ευρωπαϊκή σύνθεση.

Το ταξίδι της Γεωργίας Καλτσή στην Ελβετία και το παραολυμπιακό κέντρο

«Γύρισα χθες από την Ελβετία και ήρθα πολύ χαρούμενη, γεμάτη αλλά και διαλυμένη από τις προπονήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε την περιοχή όπου φιλοξενήθηκε η ομάδα, σημειώνοντας πως επρόκειτο για μια κωμόπολη με λίμνη και ένα πλήρως οργανωμένο παραολυμπιακό κέντρο.

Όπως είπε, στις εγκαταστάσεις υπήρχαν κέντρο αποκατάστασης, νοσοκομειακή μονάδα, ξενοδοχείο, εστιατόρια, μπαρ και πάρκα, με ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία να συνυπάρχουν στην καθημερινότητά τους.


Η αναφορά στα «ΑΜΕΑ χωριά»

Η Γεωργία Καλτσή σχολίασε επίσης τη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με τα λεγόμενα «ΑΜΕΑ χωριά».

«Γύρισα με απορίες γιατί έχουν ειπωθεί, τις τελευταίες μέρες, κάτι πράγματα για ΑΜΕΑ χωριά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με χιουμοριστική διάθεση αποκάλυψε ακόμη πως έκανε δημοσκόπηση στα social media για το «Καλτσή island», λέγοντας πως στο «νησί» της θα υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι τόσο με όσο και χωρίς αναπηρία, εφόσον αποφασιστεί η δημιουργία τέτοιων χωριών.