- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χίος: 82χρονη με άνοια έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από την 67χρονη φροντίστριά της
Τι έδειξαν οι κάμερες που έβαλαν στο σπίτι συγγενείς της
Σοκάρει το νέο περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένου ατόμου στη Χίο
Μία 82χρονη γυναίκα από τη Χίο που πάσχει από άνοια έπεσε θύμα κακοποίησης από την 67χρονη φροντίστριά της.
Σύμφωνα με το politischios.gr, η οικογένεια είχε αναζητήσει άτομο για τη συνεχή επίβλεψη της 82χρονης, λόγω της κατάστασης της υγείας της. Έπειτα από συστάσεις, εντόπισε την 67χρονη γυναίκα, η οποία ανέλαβε τη φροντίδα της ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της στη Χίο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση της 82χρονης παρουσίασε ανησυχητική επιδείνωση. Η ηλικιωμένη κοιμόταν περίπου 20 ώρες το 24ωρο, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στα οικεία της πρόσωπα, τα οποία αρχικά φοβήθηκαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Οι συγγενείς της 82χρονης άρχισαν να υποψιάζονται ότι ενδεχομένως της χορηγούνταν χάπια χωρίς τη γνώση τους και χωρίς ιατρική συνταγή. Υπό αυτό το βάρος και επιχειρώντας να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβαινε κατά την απουσία τους, αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφή κάμερα στο σπίτι. Σύμφωνα με τον γιο της ηλικιωμένης, η τοποθέτηση της κάμερας έγινε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η 67χρονη φροντίστρια είχε ρεπό. Η απόφαση αυτή, όπως αποδείχθηκε, ήταν καθοριστική για την αποκάλυψη της υπόθεσης. Μόλις ένα 24ωρο αργότερα, οι υποψίες της οικογένειας επιβεβαιώθηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Η κάμερα κατέγραψε, σύμφωνα με την καταγγελία, την 67χρονη γυναίκα να χτυπά επί περίπου δέκα λεπτά την ανήμπορη 82χρονη, ενώ παράλληλα μιλούσε στο τηλέφωνο.
Η οικογένεια ειδοποίηση την Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη της 67χρονης γυναίκας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ιατροδικαστική εξέταση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δράστες δύο συνομήλικοι συμμαθητές του
Τι έδειξαν οι κάμερες που έβαλαν στο σπίτι συγγενείς της
Ο Γιώργος Κυπαρίσσης είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2011
Από τη συλλογική κρίση στη σιωπηλή φθορά των ανθρώπινων σχέσεων
Η ελευθερία της πληροφορίας και ο έλεγχος της εξουσίας
Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή
Αναζητούν και άλλα άτομα οι Αρχές
Πώς αποκαλύφθηκε το γηροκομείο - κολαστήριο
Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα
Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα
«Δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων» σημειώνει ο Βασίλης Νουλέζας
Μαρτυρία για ένα ακόμη ταξί στο σημείο της εξαφάνισης του πολύτεκνου επιχειρηματία
Ο αδελφός της αγνοούμενης καταθέτει νέα μηνυτήρια αναφορά
Πώς η 72χρονη ιδιοκτήτρια προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του παιδιού
Ο 89χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος
Ο 21χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.