- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι αγρότες στα μπλόκα και τις γιορτές - Ανοίγουν διόδια για τους εκδρομείς
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα - Άνοιγμα διοδίων και λωρίδων το Σαββατοκύριακο
Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας δρόμους και διόδια για τους ταξιδιώτες - Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν μετά τις γιορτές
Παρά τις γιορτές, οι αγρότες διατηρούν δυναμικά τα μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν κάνουν πίσω από τα αιτήματά τους.
Ταυτόχρονα, οι αγρότες επιχειρούν να διευκολύνουν την εορταστική έξοδο, ανοίγοντας διόδια, λωρίδες κυκλοφορίας και παρακαμπτήριους δρόμους το Σαββατοκύριακο.
Σε μπλόκα όπως της Νίκαιας Λάρισας, οι παραγωγοί σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου για συγκεκριμένες ώρες, ενώ προχωρούν και σε συμβολικές δράσεις, μοιράζοντας αγροτικά προϊόντα στους οδηγούς, θέλοντας να αναδείξουν το χαμηλό εισόδημα των παραγωγών σε σχέση με τις τιμές στο ράφι.
Ισχυρή παραμένει η παρουσία τρακτέρ και στη Σιάτιστα Κοζάνης, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παραδρόμων, με τους αγρότες να προαναγγέλλουν πιο στοχευμένες κινήσεις τις επόμενες ημέρες. Στα Μάλγαρα, η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με κλειστά και τα δύο ρεύματα, αν και έχει ανακοινωθεί προσωρινή άρση των περιορισμών για τη διέλευση των Χριστουγέννων.
Κινητοποιήσεις καταγράφονται επίσης σε Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Θήβα και Σάμο, με διαφορετικές μορφές αποκλεισμών, άνοιγμα παραδρόμων ή ωριαίες διακοπές της κυκλοφορίας. Σε αρκετές περιοχές, οι αγρότες δηλώνουν ότι θα περάσουν τις γιορτές στα μπλόκα, επανεξετάζοντας τα επόμενα βήματά τους μετά τα Χριστούγεννα, σε συντονισμό με τα πανελλαδικά όργανα.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζεται ότι σημαντικό μέρος των αιτημάτων έχει ήδη ικανοποιηθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν ότι χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις δεν πρόκειται να προσέλθουν σε ουσιαστικό διάλογο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικευμένων αποκλεισμών μετά την εορταστική περίοδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην απολογία του αρνήθηκε ότι ήταν ο χειριστής του σκάφους
Και τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου
Στο ραδιομέγαρο έσπευσαν δυναμεις της ΕΛΑΣ που πραγματοποίησαν έρευνα
Ο κατηγορούμενος αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες
Έλεγχο πραγματοποιεί η αστυνομία στο εσωτερικό και το εξωτερικό των εγκαταστάσεων
Τα περισσότερα μέλη της συμμορίας δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, για λόγους ασφαλείας
Η επιχείρηση πραγματοποιείται με στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Τα ίχνη της χάθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου
Τα «χαμένα» λεπτά από την κάμερα ασφαλείας
Τουλάχιστον 309 προσαγωγές
Οι γυμνές φωτογραφίες στο κινητό της, η έρευνα στο σπίτι και η σύλληψή της
Ενέργειες για να λειτουργήσει ξανά το κάμπινγκ
Αποδυναμώνεται το σενάριο για διάβρωση των σωληνώσεων από την κακοκαιρία Daniel
Στο νοσοκομείο αστυνομικός
Μητέρα και κόρη ζήτησαν βοήθεια από την Αστυνομία για να απομακρυνθούν από το σπίτι τους
Περιορισμένη η ορατότητα στους δρόμους
Δείτε εικόνες και βίντεο
Πώς έγινε το δυστύχημα
Τα ίχνη του Αλέξη Τσικόπουλου χάθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.