Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο - Στις 11:00 συνεδριάζουν οι αγρότες
Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη
Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο Ηράκλειο και τα Χανιά
Αργά το βράδυ της Δευτέρας (8.12) έκλεισε εκ νέου το αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, σταμάτησαν και πάλι στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τέσσερις πτήσεις από Ηράκλειο και μία από Αθήνα για Ηράκλειο, και δεν θα διεξάγονται τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη στις 11 το πρωί, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να λάβει νεότερες αποφάσεις.
Μετά την είσοδο διαμαρτυρόμενων στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του, η οποία διήρκησε μέχρι τις έξι περίπου το απόγευμα. Με την αποχώρηση των αγροτοκτηνοτρόφων από την πίστα και μετά από σχετικούς ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν, οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι. Στόχος όπως σημειώθηκε, ήταν να εκτονωθεί η κατάσταση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι εκατοντάδες επιβάτες που είχαν προγραμματισμένες πτήσεις.
Διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο Χανίων οι αγρότες
Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων κ, Γιάννης Βερυκάκης, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα αιτήματά τους και να εξασφαλίσουν τις πληρωμές που τους οφείλονται λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν η συνάντηση δεν πραγματοποιηθεί ή αν δεν λάβουν τις απαντήσεις που επιθυμούν, κάνουν ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, μέχρι να δικαιωθούν.
Στο μεταξύ, από τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στα Χανιά, τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, 4 του αεροδρομίου, ανάμεσά τους και ο διοικητής και ακόμα δύο διμοιρίτες. Κανείς από τους τραυματίες αστυνομικούς δεν νοσηλεύεται αλλά τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ένας από τους τραυματίες υποβλήθηκε σε ράμματα. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες ταυτοποίησης των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, με δύο άτομα να συλλαμβάνονται στο Ηράκλειο, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα με προφορική εντολή.
Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη
Σήμερα αναμένονται στο Ηράκλειο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη σε συνεχή επιχειρησιακή ένταση λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων.
Όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η ενίσχυση κρίνεται απολύτως αναγκαία, καθώς οι υπάρχουσες δυνάμεις στο Ηράκλειο δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις απαιτούμενες βάρδιες. Οι συνεχείς επιφυλακές, οι παρατεταμένες επιχειρήσεις και η ανάγκη για 24ωρη παρουσία σε καίρια σημεία έχουν εξαντλήσει τα διαθέσιμα στελέχη. Η αποστολή των δύο διμοιριών έχει στόχο να αποσυμφορήσει την πίεση στο προσωπικό και να εξασφαλίσει ότι η αστυνομία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, καθώς εκτιμάται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Πηγές αναφέρουν ότι οι ενισχύσεις θα αναλάβουν άμεσα καθήκοντα με την άφιξή τους στο νησί.
Πηγή: neakriti.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, zarpanews.gr, cretalive.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταυτότητά της παραμένει άγνωστη
Σοκ από την οικογενειακή τραγωδία με δράστη τον γιο - Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του
Δέκα άτομα επιτέθηκαν με μανία στον μαθητή - Νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Παίδων
Το αυτοκίνητο εξετράπη και προσέκρουσε σε σηματοδότη - Οι δύο νέοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους
Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για τον θάνατο της μητέρας του
Η τοποθέτηση της βόμβας και η έκρηξη
Βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή
Προσοχή: Σκληρές εικόνες
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεύθυνση τα ξέρει», εννοώντας προφανώς τους προϊσταμένους της
«Μου άνοιξαν το ΙΧ με λοστούς» καταγγέλλουν κάτοικοι
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς €10 ημερησίως
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή
Το Λιμενικό εντόπισε πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης και 133 κιλά κάνναβης σε φορτηγό από Ιταλία
Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε υπηρεσιακή και έφερε πλαστό σήμα
Συνελήφθη ο δράστης - Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο ΚΑΤ
Η 45χρονη συνελήφθη και της επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Σύλληψη 33χρονου μετά από ελεγχόμενη παράδοση στο αεροδρόμιο
Τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα 32χρονης - Έρευνα της Τροχαίας Έδεσσας
Η Αστυνομία εξετάζει αν η 16χρονη επινόησε τη φίλη της για να μην κινήσει υποψίες πριν εξαφανιστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.