- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Πετσίτης ξανά στην επικαιρότητα: Oι εκτελεστές του Λάλα κινήθηκαν με αυτοκίνητο που είχε μισθώσει
Η έρευνα για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον Μανώλη Πετσίτη, πρώην εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, καθώς οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο μισθωμένο από το εν λόγω πρόσωπο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το όχημα —μια πολυτελής BMW— είχε μισθωθεί από τον Μανώλη Πετσίτη, ενώ το ίδιο χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και τον Σεπτέμβριο στο Παγκράτι, σε απόπειρα δολοφονίας 34χρονου που είχε εργαστεί παλαιότερα σε εταιρεία του Λάλα. Οι δράστες των δύο επιθέσεων ταυτίζονται, όπως επιβεβαιώνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες.
Η εταιρεία ενοικιάσεως στην οποία ανήκε η BMW ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους ταυτοποιημένους δράστες και ότι ο μόνος επίσημος μισθωτής ήταν ο Πετσίτης. Οι αρχές προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, όπως και το όχημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα. Ο ανακριτής έχει ενημερωθεί και αναμένεται να τον καλέσει να εξηγήσει πώς το αυτοκίνητο βρέθηκε στα χέρια των εκτελεστών.
Ο Μανώλης Πετσίτης είχε αποκτήσει ιδιαίτερη παρουσία στα παρασκήνια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Συμμαθητής και στενός φίλος του Νίκου Παππά, εμφανιζόταν συχνά στο Μέγαρο Μαξίμου, αναλαμβάνοντας ανεπίσημες αποστολές και λειτουργώντας ως «μεσάζων» σε οικονομικές και νομικές υποθέσεις. Παράλληλα, ήταν φορολογικός εκπρόσωπος Κύπριων δικηγόρων στην Ελλάδα.
Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Το όνομα του Μανώλη Πετσίτη ακούστηκε πρώτη φορά ή μάλλον το είδαμε πρώτη φορά όταν κυκλοφόρησε το χαρτί με τα στοιχήματα του Αλέξη Τσίπρα και στενών του συνεργατών για τα ποσοστά που θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τη βραδιών των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν εκείνος που είχε πέσει μέσα. Μάλιστα, από εκείνη τη βραδιά κυκλοφορούν και φωτογραφία που δείχνουν τον Μανώλη Πετσίτη να πανηγυρίζει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και την Περιστέρα Μπαζιάνα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.
Οι αρχές εξετάζουν και το παλιό δίκτυο επαφών του, το οποίο περιλαμβάνει και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. — ανάμεσά τους τον δολοφονημένο πρώην αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστο, στο σημειωματάριο του οποίου εντοπίστηκε το τηλέφωνό του.
Το μισθωμένο αυτοκίνητο αποτελεί πλέον κομβικό στοιχείο που συνδέει τις δύο υποθέσεις — την ανθρωποκτονία του Λάλα και την απόπειρα στο Παγκράτι — και οδηγεί τις αρχές σε νέα ερευνητικά μονοπάτια.