Πολιτικη & Οικονομια

Μανώλης Πετσίτης: Το golden boy του Μαξίμου; (video)

Ερωτήματα για έναν από τους συμβούλους του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
petsits.jpg
© Τα Νέα

Ερωτήματα προκάλεσε το ρεπορτάζ των Νέων για το «golden boy του Μεγάρου Μαξίμου» όπως χαρακτηρίζουν τον Μανώλη Πετρίτση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Πετρίτσης είναι «κολλητός» του Νίκου Παππά κι ένας εκ των συμβούλων του ίδιου του πρωθυπουργού.

Με τον Νίκο Παππά γνωρίζονται παιδιόθεν, καθώς μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, στην Καισαριανή. Ο Πετσίτης δούλεψε σε πιτσαρία και ζούσε 5.000 ευρώ το χρόνο συν τα φιλοδωρήματα.

Όταν πολιτεύτηκε ο Νίκος Παππάς δεν ξέχασε τον φίλο του και τον ενέταξε στο επιτελείο του. Όταν τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο Μανώλης Πετσίτης ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα ως ένας εκ των συμβούλων του πρωθυπουργού, απολαμβάνοντας προνόμια όπως προσωπική ασφάλεια, παχυλό μισθό, επαφές με κορυφαίους επιχειρηματίες κλπ.

Πλέον, η φορολογική του δήλωση αλλάζει και ο ίδιος  αναλαμβάνει και μια εταιρεία διαμεσολάβησης και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναλαμβάνει καθήκοντα σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το newsbomb, προσλαμβάνεται στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Πάει επίσης και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση το 2016 με αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Ως πολυπράγμων που είναι όμως κι επειδή για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η ημέρα δεν έχει μόνον 24 ώρες, «εργάζεται» και στην εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, με αμοιβή 32.500 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με την παλιά του ζωή ως σερβιτόρος μπήκαν στις «τσέπες» του περί τις 200 χιλ. ευρώ περισσότερα.

Η επιτυχία, όμως, και το ταλέντο πρέπει να επιβραβεύονται γι’ αυτό και ο Λαυρεντιάδης, παρά το γεγονός ότι «φέσωνε» τη ΔΕΠΑ μη πληρώνοντας το φυσικό αέριο, για τον Πετσίτη στάθηκε γαλαντόμος. Το 2017 του έκανε αύξηση και από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Επιπλέον πήρε ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ και στη διετία 2016 – 2017 περί τα 380 χιλ. ευρώ.

Κι εδώ έρχονται οι συμπτώσεις. Ένας άλλος φίλος από τα παλιά, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, εκ της προσφυγικής και φτωχής πλην τίμιας Καισαριανής ορμώμενος, είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας του Λαυρεντιάδη, της ELFE, προτού μεταπηδήσει στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο. Είναι ο ίδιος που καταγγέλλει τώρα ότι 7 υπουργοί γνώριζαν ότι η εταιρεία ELFE  έχει φεσώσει με εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε για να εισπράξει η εταιρεία τα λεφτά της.

Μέσα στο 2016 όπου η εταιρεία του Λαυρεντιάδη αυξάνει τα χρέη της στη ΔΕΠΑ, ο Πετσίτης διαπρέπει στην εταιρεία ELFE με αποτέλεσμα την αύξηση των αποδοχών του…

Η παρέα της Καισαριανής (όπως παλιά η παρέα της Αίγινας) είναι μέσα στα πράγματα και λύνει και δένει. Ο ένας υπουργός και πανίσχυρος στο Μαξίμου, ο άλλος στη ΔΕΠΑ επικεφαλής και ο τρίτος, ο πιστός σύντροφος Πετσίτης γίνεται γνωστός στα στέκια του Κολωνακίου με τη φράση «προσέξτε. Είναι ο άνθρωπος του Παππά».

Ακούγονται πολλά για τον Πετσίτη αλλά κανείς δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει. Ότι είχε στενές σχέσεις με ιδιοκτήτη πολύ γνωστών μπαρ – ρεστοράν στην Αθήνα αλλά τα έχουν σπάσει σε τέτοιο σημείο που μέχρι και μπράβοι να έχουν μπει στη μέση. Ότι, επίσης, είναι αφανής συνέταιρος σε γνωστό μπαρ της Σκουφά με πολύ γνωστό οικονομικό παράγοντα. Ενώ τα πιο… πιπεράτα περιστατικά που ακούγονται στη γωνία… Τσακάλωφ και Φιλικής Εταιρείας είναι τα εξής:

  • Το πρώτο ότι μια όμορφη νύχτα ο Πετσίτης με ωραία παρέα σε γνωστό αθηναϊκό στέκι γλεντούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φεύγοντας ξέχασε το σακάκι του και οι σερβιτόροι έμειναν άφωνοι διότι διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτο με… πεντακοσάρικα. Ευρώ φυσικά κι όχι δραχμές.
  • Ένα άλλο κουτσομπολιό μιλά για μπλόκο της αστυνομίας σε ακριβό τζιπ με οδηγό τον Πετσίτη και με το πορτ μπαγκάζ να περιέχει μια σακούλα με 200.000 ευρώ. Όλα αυτά βεβαίως είναι φήμες που στόχο έχουν να πλήξουν έναν επιτυχημένο αριστερό που καμιά σχέση δεν έχει με τρυφηλή ζωή και με βίλες στη Βαρυμπόμπη ή αλλού.

Η Άντζελα Δημητρίου τραγουδάει στόν Πάνο Κιάμο και παραληρεί το ποσειδώνιο (Poseidonio music hall)

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν απαντήσεις

Μετά τις αποκαλύψεις, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ζητούν από την κυβέρνηση απαντήσεις, αλλά το Μαξίμου σιωπά.

Ειδικότερα, η Πειραιώς αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

«Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Κιτσάκο;» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Πειραιώς κλείνει την ανακοίνωσή της υποστηρίζοντας: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησής του. Θα επανέλθουμε...».

Σήμερα, το θέμα έρχεται στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης ζητεί από τον πρωθυπουργό απαντήσεις αναφορικά με τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση ΔΕΠΑ.

Η ερώτηση:

Προς: Τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα

Θέμα: «Αμείλικτα ερωτηματικά για τη σχέση ανθρώπου του Μαξίμου με την ELFE-Λαυρεντιάδη»

Κύριε Πρωθυπουργέ, αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις €205.000.

Την ίδια χρονική στιγμή, το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα €120.000.000, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE;

2. Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ