- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλης Μπισμπίκης: Πληροφορίες για ύπαρξη συνοδηγού στο αυτοκίνητο - Ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος
Μετά από γλέντι Κρητών οι φθορές που προκάλεσε σε 10 αυτοκίνητα
Βασίλης Μπισμπίκης: Μετά από γλέντι Κρητών οι φθορές που προκάλεσε σε 10 αυτοκίνητα
Διοικητικό πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος και φυσικά σύλληψη, προβλέπει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που εδώ και τρεις εβδομάδες τέθηκε σε ισχύ, για όσους εγκαταλείπουν τον χώρο τροχαίου. Πρόκειται για τα όσα προβλέπονται και για την περίπτωση του Βασίλη Μπισμπίκη που συνελήφθη από τους αστυνομικούς για την πρόκληση φθορών σε 10 αυτοκίνητα και δύο μάντρες οχημάτων στην περιοχή του Ψυχικού και της Φιλοθέης τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο Βασίλης Μπισμπίκης ξενύχτησε το βράδυ του Σαββάτου σε γλέντι Κρητών και τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησε. Το πώς βρέθηκε στο σημείο, μιας και ο χώρος της εκδήλωσης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος με τους δρόμους όπου προκάλεσε τις καταστροφές, είναι ένα ζήτημα ενδιαφέροντος, μιας και υπάρχουν πληροφορίες πως στο αυτοκίνητο, ο γνωστός ηθοποιός δεν ήταν μόνος του.
Εικόνες από τις φθορές που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητα
Ελάχιστα μετά τις απανωτές συγκρούσεις κάτοικοι της περιοχής αλλά και ιδιοκτήτες των χτυπημένων οχημάτων, κάλεσαν την αστυνομία. Από το υλικό των καμερών ασφαλείας οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του οδηγού. Αρχικά οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, αλλά και στον χώρο εργασίας του, δίχως όμως θετικό αποτέλεσμα. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ενημερώθηκε πως έπρεπε να εμφανιστεί στο τμήμα για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό. Ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος υποστηρίζοντας πως παρά το γεγονός ότι είναι εκτός, θα έσπευδε να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς.
Πραγματικά, λίγες ώρες αργότερα, αργά το βράδυ της Κυριακής, πέρασε το κατώφλι του τμήματος στα βόρεια προάστεια της Αττικής. Μόνο που ενώ πίστευε πως ήταν μια διεκπαιρεωτική διαδικασία και θα αποχωρούσε, ενημερώθηκε πως ο αναθεωρημένος Κ.Ο.Κ. προβλέπει σύλληψη για τέτοιου είδους αδικήματα. Εκτός από κατάθεση, ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, ενώ σήμερα το πρωί, αναμένεται να πάει για δακτυλοσκόπηση και εν συνεχεία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Αθηνών με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο γνωστός ηθοποιός πάντως, κατά την κατάθεση του στο αστυνομικό τμήμα, δήλωσε μετανιωμένος για την λανθασμένη συμπεριφορά του, ζητώντας συγγνώμη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εδώ και τρεις εβδομάδες αναθεωρημένος Κ.Ο.Κ. προβλέπει εξαρετικά βαριές ποινές για τους «επιρρεπείς» οδηγούς, για όσους δηλαδή παραβιάζουν συχνά τον Κώδικα, με τις ποινές να επιφέρουν ακόμη και ολοκληρωτική αφαίρεση του διπλώματος για συγκεκριμένες περιπτώσεις τροχονομικών παραβάσεων.
Στην περίπτωση του Βασίλη Μπισμπίκη, εάν δεν είχε εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου, θα είχε διαφορετική ποινική μεταχείριση και οι κατηγορίες που θα αντιμετώπιζε θα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο ίδιος πάντως, θεώρησε αρκετό το γεγονός πως ενημέρωσε την ασφαλιστική του εταιρία για τις ζημιές και για αυτό τον λόγο αποχώρησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκπληκτοι οι περαστικοί – Σε ρινγκ μετατράπηκε ο δρόμος
Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η προσγείωση πραγματοποιήθηκε σε σημείο όπου υπήρχαν πολίτες
Για τάγματα εφόδου κάνει λόγο το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδος
Τι καταγγέλλει φιλοζωική οργάνωση
Ο νεαρός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα
Η γυναίκα βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές
«Δεν ξέρω γιατί είμαι εδώ»
Η 46χρονη που έχασε τη ζωή της επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά της
To αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη μέσα σε αυλή σπιτιού
Το παιδί φέρεται να γλίστρησε ενώ βρισκόταν σε μονοπάτι
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άνδρας κατέληξε
Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο δεύτερος οδηγός
Η στιγμή που διαρρήκτες εισβάλλουν σε σπίτι - Τι αναφέρει ο πατέρας του νεαρού
Το θύμα περιγράφει όσα έζησε - Δεν έχει βρεθεί ακόμα το μαχαίρι
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή
Σοβαρά τραυματίας ο οδηγός του άλλου οχήματος
Το drone εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης και υπαλλήλους
Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκε στις φλόγες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.