- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στις 16 Οκτωβρίου η δίκη του 50χρονου που σκότωσε την 40χρονη Ενκελέιντα
Θα βρεθεί αντιμέτωπος στο δικαστήριο με την ενήλικη κόρη τους
Ο 50χρονος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στη μέση του δρόμου στο Μενίδι τον Μάιο του 2024
Διεκόπη για τις 16 Οκτωβρίου η δίκη του 50χρονου για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι.
Ο 50χρονος σκότωσε την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον Μάιο του 2024 στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.
Η 40χρονη Ενκελέιντα, μητέρα των δύο παιδιών τους, τον είχε καταγγείλει περισσότερες από δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς ωστόσο οι αρχές να την προστατεύσουν. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση τετελεσμένης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απέναντι στον 50χρονο η ενήλικη κόρη τους
Απέναντι του θα σταθεί η ενήλικη κόρη του, η οποία σήμερα δήλωσε στο δικαστήριο παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας. Ο 50χρονος δεν οδηγήθηκε σήμερα στο εδώλιο καθώς δεν είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Εφετών για τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας όπου κρατείται.
Το δικαστήριο, αφού ο κατηγορούμενος χορήγησε εξ αποστάσεως βεβαίωση στη δικηγόρου του να τον εκπροσωπήσει στη διαδικασία, προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων (κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) και στην απαγγελία της κατηγορίας από την εισαγγελέα. Στη συνέχεια διέκοψε για τις 16 Οκτωβρίου διατάσσοντας τη μεταγωγή τού κατηγορούμενου για την επόμενη συνεδρίαση.
Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς σε σύντομο διάστημα συμπληρώνεται το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου.
Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, η οποία έγινε λίγες βδομάδες μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφο της, υπήρξε παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να εισαχθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και έστειλε ένα ακόμη δυνατό μήνυμα
Ο 34χρονος δύτης ήταν επαγγελματίας πιλότος – κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας
Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
Φαίνονται οι προσπάθειες που κάνει να βγει έξω από το «πηγάδι του διαβόλου»
Νεκρές μάνα και κόρη από την έκρηξη της σόμπας - Με σοβαρά εγκαύματα ο εγγονός
Σοβαρά εγκαύματα έχει υποστεί ο 39χρονος άνδρας
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα
Εξαιρετικά επικίνδυνο το σημείο
Συλλήψεις σε Ελλάδα και άλλες χώρες
Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές
«Δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε, μικροφωνικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν» έχουν καταγγείλει συγγενείς θυμάτων
Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες που προκάλεσε ζημίες πολλών εκατομμυρίων στο Δημόσιο
Αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους
Του επιτρέπεται η ενασχόληση με πίνακες που έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού
Ο Ταϊλανδός μπάτλερ καταζητείται μέχρι σήμερα από την Ιντερπόλ
Πιλότος της πολιτικής αεροπορίας ο αγνοούμενος - Είχε αδυναμία στη θάλασσα
«Υπήρχε ένα οικοσύστημα και εγώ ήμουν ο ξενιστής. Άρα έπρεπε να με αποβάλουν»
22 συλλήψεις για το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες
Τι λέει για τις συνθήκες διεξαγωγής και την αίθουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.