- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» στην Κω: Φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 ημερόπλοια
Τι εντόπισαν οι ελεγκτές που υποδύονταν τους τουρίστες
Κρουαζιέρα θα σε πάω: Οι ελεγκτές - τουρίστες βρήκαν φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 ημερόπλοια στην Κω
Η επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» της ΑΑΔΕ συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με τους ελεγκτές - τουρίστες στην Κω να βγάζουν «λαβράκι» μετά από ελέγχους σε ημερόπλοια.
Συγκεκριμένα, συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων από κλιμάκια της ΑΑΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κω με την υποστήριξη και συνεργασία της Λιμενικής Αρχής του νησιού. Η δράση επικεντρώθηκε σε ημερόπλοια, που εκτελούν καθημερινά μίνι κρουαζιέρες σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κω και προς τα γειτονικά νησιά, Ψέριμο και Κάλυμνο.
Κως: Οι ελεγκτές υποδύθηκαν τους τουρίστες - Πρόστιμα λίγο πριν το τέλος της κρουαζιέρας
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προερχόμενοι από υπηρεσίες εκτός Κω, επιβιβάστηκαν σε ημερόπλοια, παριστάνοντας τους τουρίστες, αγοράζοντας εισιτήρια είτε μέσω διαδικτυακών πλατφορμών είτε με μετρητά. Κατά τη διάρκεια των διαδρομών, παρακολουθούσαν τη χρήση ταμειακών και POS και κατέγραφαν τη διαδικασία έκδοσης αποδείξεων. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, αποκάλυψαν την ιδιότητά τους, παρουσίασαν υπηρεσιακές ταυτότητες και εντολές ελέγχου και προχώρησαν στον καταλογισμό παραβάσεων.
Ταυτόχρονα, άλλοι ελεγκτές είχαν αιτηθεί και λάβει από τη Λιμενική Αρχή αρχεία επιβατών για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Μετά από επεξεργασία και αντιπαραβολή με τα δεδομένα του myDATA και του e-Send, διαπιστώθηκαν σημαντικές ασυμφωνίες, που επιβεβαίωναν την απόκρυψη εσόδων. Οι ελεγκτές περίμεναν τα συγκεκριμένα πλοία κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι και προχώρησαν στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Συνολικά ελέγχθηκαν 8 ημερόπλοια. Σε 6 εξ αυτών διαπιστώθηκαν παραβάσεις, με ποσοστό παραβατικότητας 75% και επί του πλήθους των ελέγχων.
Οι παραβάσεις αφορούν σε:
- Μη έκδοση αποδείξεων για πωλήσεις αναψυκτικών, καφέδων και λοιπών ειδών κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρων.
- Μη έκδοση εισιτηρίων σε επιβάτες- τουρίστες.
- Απόκρυψη τζίρου και εσόδων, όπως διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις με τα ψηφιακά συστήματα.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ελέγχονται σε βάθος χρόνου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο νησί, ένας 62χρονος νεκρός
Στο βιογραφικό της δήλωνε επιδημιολόγος - «Είχε κάποιες εμμονές»
Πώς ένα τηλεφώνημα εξαφάνιζε τα κοσμήματα
Αντιμετωπίζει κατηγορίες και για τον βιασμό 22χρονης φοιτήτριας
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το μάθημα
Ο 25χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
Όσα υποστήριξε η 43χρονη
Λόγω της υπερχείλισης ποταμού
Δείτε βίντεο - Δύσκολες ώρες στο νησί
Οι τρεις ουσίες και οι διαφορετικές επιδράσεις τους
Παραμένει υπό κράτηση - Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών
Δύσκολες ώρες στην Εύβοια
«Έχουμε δρομολογήσει τη διαδικασία των αποζημιώσεων» λέει ο δήμαρχος
Ο Έλληνας αστροναύτης μίλησε σε 100 μαθητές στις Αχαρνές και εξήγησε στην ATHENS VOICE γιατί δεν πρέπει να βάζουμε μόνοι μας όρια στα όνειρά μας
Έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.