Κοινωνια

H Ειρήνη Μουρτζούκου «χρεώνει» τον θάνατο του Παναγιωτάκη στη μητέρα του παιδιού

Στις φυλακές Κορυδαλλού από αύριο η κατηγορούμενη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Ειρήνη Μουρτζούκου υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Παναγιωτάκη δεν οφείλεται σε δική της πράξη ή αμέλεια

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξάφνιασε τις δικαστικές αρχές με τους νέους ισχυρισμούς της, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο γύρω από τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη.

Κατά την επίσημη απολογία της η Μουρτζούκου υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού και βάζει στο κάδρο τη μητέρα του, Καλλιόπη. «Ήταν ο λόγος για τον οποίο ζούσα και έβρισκα τη δύναμη να ξεπεράσω τους δαίμονές μου», τονίζει, αναφερόμενη στον Παναγιωτάκη, υπογραμμίζοντας πως ο θάνατός του δεν οφείλεται σε δική της πράξη ή αμέλεια.

Μεταξύ άλλων, η Μουρτζούκου καταγγέλλει ότι η μητέρα του παιδιού επιχειρούσε όλο αυτό το διάστημα να της φορτώσει την ευθύνη, ενώ η ίδια αρνείται να «χρεωθεί» τον θάνατο ενός παιδιού που, όπως λέει, ήταν η τελευταία της ελπίδα για μια νέα αρχή στη ζωή της.

Νωρίτερα «απαντήσεις για όλα» έδωσε στην ανακρίτρια Πατρών η Ειρήνη Μουρτζούκου, που μετά την απολογία της με υπόμνημα κρίθηκε προφυλακιστέα, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της Νίκος Αλεξανδρής

Μετά την απολογία της, η Ειρήνη Μουρτζούκου μετήχθη και πάλι στη ΓΑΔΑ, καθώς θα περάσει το βράδυ της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, στον 11ο όροφο. Από εκεί θα μεταχθεί αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η κατηγορούμενη έμεινε «πιστή στη θέληση της να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης το οποίο της αναλογεί, γιατί ξέρετε ότι δεν της αναλογεί ολόκληρο το μερίδιο ευθύνης». Από εκεί και πέρα, μετά και τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για να τεθεί σε προσωρινή κράτηση, η δικογραφία θα πάρει τον δρόμο της.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου φέρεται μετανιωμένη για τις πράξεις της. «Όταν κάποιος ομολογεί αβίαστα, προφανώς έχει μετανιώσει. Ακόμη και οι χειρότεροι εγκληματίες μπορούν να έχουν το δικαίωμα να μετανιώσουν για τις πράξεις τους και να προσπαθήσουν να άρουν τις συνέπειες αυτών των πράξεων τους. Ένας άνθρωπος, λοιπόν, ο οποίος χωρίς να κατηγορείται ομολογεί αυτό που τον βαραίνει, προφανώς θέλει να λυτρωθεί», επισήμανε ο δικηγόρος της.

Ερωτηθείς για το εάν η κατηγορούμενη και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε: «Θα κάνω ένα αφελές ερώτημα. Υπάρχει κάποιος από εδώ που θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνει μία εξέταση της Ειρήνης Μουρτζούκου με τόσα στο ενεργητικό της για να δούμε αν έχει θέματα;».