- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιάννης Πρετεντέρης: Στο μικροσκόπιο η μονωτική ταινία της βόμβας - Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το υλικό DNA και αποτυπωμάτων
Με πέντε μασούρια δυναμίτη ο εκρηκτικός μηχανισμός
Γιάννης Πρετεντέρης: Στο μικροσκόπιο η μονωτική ταινία της βόμβας - Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το υλικό DNA και αποτυπωμάτων
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές για να εντοπίσουν ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας μεγάλης ισχύος στην αυλή του σπιτιού του Γιάννη Πρετεντέρη. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζονται κυρίως στο υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ύποπτη κίνηση ή οι δράστες τη στιγμή που προσέγγιζαν το σπίτι.
Ένα σημαντικό εύρημα είναι η μονωτική ταινία με την οποία ήταν δεμένη η βόμβα που τοποθετήθηκε στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να έχει συγκρατήσει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πέντε μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, υπήρξε έναρξη της καύσης του φυτιλιού, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η έκρηξη, εξαιτίας αστοχίας υλικού (πυροκροτητή) ή κακής σύνδεσης. Ωστόσο δεν αποκλείουν να αποσυνδέθηκε κατά τη ρίψη και πρόσκρουση του μηχανισμού στο σκληρό χωμάτινο έδαφος της αυλής.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.
Όπως ανέφερε το Mega απομακρύνεται το ενδεχόμενο να τοποθετήθηκε η βόμβα λίγες ώρες πριν εντοπιστεί.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναφέρουν, χωρίς προς το παρόν να έχουν στοιχεία σύνδεσης, ότι στις 29 Ιουνίου, έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι κατηγορούμενος για την αποστολή εκρηκτικού φακέλου σε δικαστική λειτουργό της Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του είχε κάνει απειλητικές αναφορές εναντίον του δημοσιογράφου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν σατανιασμένο, μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας» είπε ο 43χρονος
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη
Σοκαριστικά τα ευρήματα του ιατροδικαστή
«Μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας», φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα
Η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία - Η δράση της σε Εκάλη και Αγία Παρασκευή
Ο οικογενειακός κύκλος που συνέδεε την 42χρονη διασώστρια με τον κατηγορούμενο
Εξετάζεται η πιθανότητα το βρέφος να ανήκει στη δεκαπεντάχρονη κόρη, όταν εκείνη ήταν περίπου 13 ετών
«Το έκανα πάνω στα νεύρα μου, επειδή έγιναν κάποια σκηνικά», ανέφερε
Εγκληματική ενέργεια ο θάνατός του - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση
345 περιπτώσεις αυτοκτονικού ιδεασμού και μη αυτοκτονικής αυτοτραυματικής συμπεριφοράς
Έγκυος φέρεται να δηλώνει η 28χρονη μητέρα και η 15χρονη κόρη
Συνολικά 1.062 συμβάντα κατεγράφησαν στη χώρα - Πώς διαμορφώθηκαν οι δείκτες
Η 28χρονη, που υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα του, ισχυρίζεται ότι το διατηρούσε μέσα σε βάζο στην κατάψυξη
Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος
Ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.