- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που «έσπασε» τον κατ’ οίκον περιορισμό για καφενείο και πλατεία
Είχε καταδικαστεί για σοβαρό αδίκημα - Αδιαφορούσε για την υποχρέωση να μένει σπίτι
Στη φυλακή 70χρονος στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση κατ’ οίκον ποινής - Είχε καταδικαστεί για κατάχρηση και κυκλοφορούσε ελεύθερα.
Εξέτιε κατ' οίκον ποινή με δικαστική απόφαση στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο φαίνεται πως αδιαφορούσε για την υποχρέωσή του να παραμένει στο σπίτι του, αφού, όπως καταγγέλθηκε, εθεάθη κατ' επανάληψη να πηγαίνει στο καφενείο, να κάνει βόλτα στην πλατεία του χωριού του και να επισκέπτεται αναίτια το αγροτικό ιατρείο.
Πρόκειται για 70χρονο που μετά τη σύλληψή του, με την αυτόφωρη διαδικασία, βρέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για παραβίαση περιοριστικού όρου.
«Ήταν μία "ελαφριά" παραβίαση, ζω μόνος μου, βγαίνω για περπάτημα στο τετράγωνο του σπιτιού- σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασυμβεί», ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του.
Το δικαστήριο όχι μόνο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του φυλάκιση 12 μηνών, αλλά επιπλέον - με ειδική αιτιολόγηση - αποφάσισε να εκτίσει το σύνολο της ποινής και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Υπό αυτές τις συνθήκες οδηγήθηκε στη φυλακή.
Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί πέρυσι σε 10ετή κάθειρξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και παρέμενε έγκλειστος για περίπου 1 χρόνο. Έχοντας συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος για κατ' οίκον έκτιση της ποινής, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στο εφετείο εκκρεμεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έπεσε η αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη
Πώς γράφτηκε το πρώτο τηλεοπτικό θρίλερ της Ελλάδας
Πώς τον εντόπισε το «ελληνικό FBI»
Οι πρώτες πληροφορίες για τον λόγο του τσακωμού
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Ενοχλημένος για τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο διαμέρισμά του
Διακινούσε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου
Το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με κανέναν
Αναλάμβαναν χτυπήματα «κατά παραγγελία»
Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Μεταφορά του μπλόκου στον ΒΟΑΚ
Το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή και οικολογική διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Η εικόνα από τα αγροτικά μπλόκα σήμερα
Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη
Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη του ΤΕΕΜ
«Αυτό που είδατε ήταν η αγανάκτηση του Κρητικού κτηνοτρόφου»
Στο σημείο επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.