Ελλαδα

Αμπελόκηποι: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμπελόκηποι: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδό της. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00, προκαλώντας περιορισμένες υλικές ζημιές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί από το περιστατικό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε στις 03:10 για την έκρηξη στην πολυκατοικία της οδού Γιαννούλη Αιτωλού. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο γκαζάκια, ενώ από την ενεργοποίησή του υπέστησαν φθορές η πρόσοψη του κτιρίου, η γυάλινη είσοδος και ένας ακόμη υαλοπίνακας.

Αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε μικρή φωτιά στο σημείο, την οποία κατάφερε να σβήσει ένοικος του κτιρίου, προτού χρειαστεί να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική. Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια, εξετάζοντας τις συνθήκες της επίθεσης και αναζητώντας στοιχεία για τους δράστες.