- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Κολυδάς: Επαναλαμβανόμενα επεισόδια βροχής το πενθήμερο - Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
Δείτε τους χάρτες που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος
Πρόγνωση Κολυδά για επαναλαμβανόμενα επεισόδια βροχής το πενθήμερο - Πού χρειάζεται ιδιαίτερη βροχή
«Ευπρόσδεκτη η βροχή, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.
«Στην Κρήτη, το Landslide Watch εμφανίζει κυρίως πολύ χαμηλά έως χαμηλά επίπεδα διαγνωστικής προσοχής, με ορισμένες πιο επιβαρυμένες ζώνες κυρίως στο βόρειο και δυτικό τμήμα του νησιού. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που προβλέπονται τις επόμενες ημέρες φαίνεται, προς το παρόν, να εντοπίζονται κυρίως πάνω στη θάλασσα ή πολύ κοντά στις ακτές και όχι στον κύριο κορμό της Κρήτης», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς και προσθέτει:
«Παρά ταύτα, το πενθήμερο παραμένει υγρό, με επαναλαμβανόμενα επεισόδια βροχής και αρκετά υψηλά τοπικά ημερήσια ποσά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν τα απόλυτα μέγιστα δεν πέσουν τελικά πάνω στη στεριά, η διαδοχική βροχόπτωση μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακό κορεσμό των εδαφών, ιδιαίτερα σε ορεινές και έντονα επικλινείς περιοχές. Επομένως, ο τόνος που ταιριάζει είναι: όχι ανησυχία, αλλά αυξημένη επιτήρηση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές όπου η βροχή επιμένει για πολλές ώρες, σε πρανή, ορεινούς δρόμους και θέσεις με γνωστή ευαισθησία σε αποσταθεροποίηση εδάφους».
🎯ΕΥ7ΠΡΟΣΔΕΚΤΗ Η ΒΡΟΧΗ , ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 30, 2026
✅Η εικόνα που δίνουν σήμερα τα πρωινά προϊόντα είναι σχετικά ήπια ως προς την άμεση εκδήλωση προβλημάτων, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση.
Στην Κρήτη, το Landslide Watch εμφανίζει κυρίως πολύ χαμηλά έως χαμηλά επίπεδα… pic.twitter.com/eERZGAkoiC
Καιρός: Πού κυμάνθει η θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης
Φθινοπωρινό το σκηνικό του τελευταίου πρωινού του Σεπτεμβρίου 2026, με χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Για ένα πρωινό ακόμη, σημειώθηκαν μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Περτούλι Τρικάλων με 7,1 °C.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 30/09, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας. Η εικόνα προέρχεται από την κάμερα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων Κρήτης, η οποία ανήκει στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Περισσότερες όμορφες φθινοπωρινές εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας, μπορείτε να δείτε στις μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου μας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα η κατάθεση του πατέρα του Γεράσιμου-Ιάσωνα Γεωργιάδη
Δείτε τους χάρτες που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η προθεσμία για τις αιτήσεις
Ισχυροί άνεμοι από τις επόμενες ημέρες
«Δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς»
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το σημερινό του σκίτσο
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης
Έχει γίνει άρση απορρήτου για έξι τηλέφωνα
Εν αναμονή της ΕΔΕ για το περιστατικό για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το περιστατικό
Επιχείρηση απομάκρυνσης των ενοίκων
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Πάνω από 4.000 στην Ειδική Αγωγή
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.