- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Δύο νεκροί από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στο νησί
Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Σαλαμίνα, οι σοροί εντοπίστηκαν στην περιοχή Περιστέρια, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά
Δραματική είναι η κατάσταση στη Σαλαμίνα, όπου η μεγάλη φωτιά έχει αφήσει πίσω της νεκρούς και καταστροφές.
Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν δύο νεκροί από τη φωτιά στη Σαλαμίνα. Οι σοροί εντοπίστηκαν στην περιοχή Περιστέρια. Πρόκειται για το ένα από τα δύο πύρινα μέτωπα που ξεκίνησαν με διαφορά λίγων λεπτών στο νησί σήμερα Κυριακή 16/8 νωρίς το μεσημέρι.
Νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί βρέθηκαν επί της οδού Ανδρομάχης.
Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στα Σελήνια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, πιο επικίνδυνο θεωρείται αυτό στα Περιστέρια.
Η φωτιά στη Σαλαμίνα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς και στα δύο πύρινα μέτωπα υπάρχει αρκετό δάσος, άρα μεγάλη καύσιμη ύλη, την ώρα που σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες. Τόσο στα Περιστέρια όσο και τα ελήνια υπάρχουν αρκετά εξοχικά, ενώ μεγάλη είναι η προσέλευση κόσμου και λόγω Σαββατοκύριακου.
Οι άνεμοι στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί, γεγονός που βοήθησε στην ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Κάηκαν σπίτια από τη φωτιά στη Σαλαμίνα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και στο OPEN, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, επιβεβαίωσε ότι σπίτια στην περιοχή Περιστέρια έχουν καεί, την ώρα που στο Κέντρο Υγείας του νησιού έχουν μεταφερθεί 9 άτομα με εγκαύματα και ένας ηλικιωμένος μετά τον απεγκλωβισμό του από το σπίτι του στα Σελήνια.
Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο έδαφος επιχειρούν πλέον 260 πυροσβέστες, με 15 πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ και 58 οχήματα, με τη συνδρομή πολλών εθελοντών. Ο Δήμος Σαλαμίνας συνδράμει με υδροφόρες και μηχανήματα έργου για αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.
Σε ετοιμότητα το Λιμενικό για την απομάκρυνση πολιτών από τις παραλίες
Σημειώνεται ότι σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος για να απομακρύνουν πολίτες από τις παραλίες στα Σελήνια και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά του νησιού.
Πιο συγκεκριμένα, σκάφη του Λιμενικού, 5 φέρι μποτ, τέσσερις λάντζες, μια φορτηγίδα και ιδιωτικά μέσα αναπτύσσονται ανοιχτά από τα Περιστέρια, τις Κολώνες, το Μαρούδι και το Σατερλί, προκειμένου να παραλάβουν κατοίκους και επισκέπτες, καθώς η μεγάλη φωτιά στη Σαλαμίνα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Ήδη, έχουν φύγει τα πρώτα σκάφη με πολίτες και επισκέπτες από παραλίες του νησιού.
Την ίδια στιγμή, μπαράζ μηνυμάτων 112 έχουν σταλεί στα κινητά τηλέφωνα πολιτών για την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα.
Η μεγάλη φωτιά στη Σαλαμίνα σε εικόνες
Ο πυκνός καπνός είναι ορατός από χλμ. μακριά. Ελικόπτερα και αεροσκάφη προσπαθούν με στοχευμένες ρίψεις νερού να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα. Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει η EUROKINISSI:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκονται οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η πρωτεύουσα
Σύσκεψη στην Περιφέρεια και επιτόπιες αυτοψίες σε Μυλοπόταμο, Ιεράπετρα και Οροπέδιο
Βυθίστηκε στο νερό ο κάμπος στο Οροπέδιο - Σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκατάστασης
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς
Κινητοποίηση των αρχών τα ξημερώματα - Εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο
Εντοπίστηκε σώος στα ελληνοαλβανικά σύνορα ύστερα από εκτεταμένες έρευνες
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα
Τραγωδίες σε Χερσόνησο και Νέα Πέραμο
Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς
Απαγορευτικό στο Λαύριο
Υποχωρούν σταδιακά τα επικίνδυνα φαινόμενα - Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του υπουργείου Υγείας διευρύνει την εποπτεία του
Δεμένα τα πλοία στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής - Οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια
Προβλήματα από τους δυνατούς βοριάδες - Σε επιφυλακή η Κρήτη για έντονες βροχές
Κορυφαία μορφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 90 της χρόνια
Η άγνωστη διαδρομή ενός κατοχικού υπουργού από την Αθήνα της Κατοχής στην Αυστρία και από εκεί στις φυλακές Αβέρωφ
Έντονα φαινόμενα στην Κρήτη - Ριπές έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.