- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες με θύματα πολίτες σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα
Δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στη Φλώρινα στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος τηλεφωνικών απατών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα» σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες πολίτες αποσπώντας χρήματα και τιμαλφή.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, ενώ από την έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά τρεις περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων οι δύο τετελεσμένες και η μία σε απόπειρα. Οι υποθέσεις διαπράχθηκαν στις 2 και 12 Μαΐου 2026 σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας.
Φλώρινα: Οι δράστες διέπρατταν απάτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν είτε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ είτε λογιστές, προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους να παραδώσουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
Από δύο παθόντες κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 10.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά αξίας περίπου 45.000 ευρώ. Παράλληλα, επιχείρησαν να εξαπατήσουν ακόμη μία γυναίκα, προσπαθώντας να της αποσπάσουν το ποσό των 30.000 ευρώ.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.