- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πάμε καλά»: Αισιόδοξος ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για τη λειψυδρία στην Αττική
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Τσατραφύλλιας για λειψυδρία στην Αττική: Σημαντική ανάκαμψη για τα αποθέματα νερού στον Μόρνο - Πού πρέπει να φτάσουν
Συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την πορεία των αποθεμάτων του Μόρνου εμφανίζεται σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Ο κ. Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του σχετικά με το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Αττική λόγω των αποθεμάτων νερού του Μόρνου σημειώνει πως «πάμε καλά», ενώ στην συνέχεια παραθέτει στοιχεία.
Μάλιστα τονίζει πως αν ο χειμώνας συνεχιστεί με τις φυσιολογικές βροχοπτώσεις θα φτάσουμε σε πιο ασφαλή επίπεδα, όχι όμως πλήρως άνετα.
Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τα αποθέματα νερού στον Μόρνο
«Λόγια απλά για τη λειψυδρία και τα αποθέματα νερού στο Μόρνο...
Πάμε καλά!
Τα αποθέματα του Μόρνου είχαν πέσει το φθινόπωρο του 2025 σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 190 εκατ. κυβικά μέτρα, που ήταν από τις χαμηλότερες τιμές της τελευταίας 15ετίας.
Οι βροχές και τα χιόνια του φετινού χειμώνα έφεραν σημαντική ανάκαμψη και στις αρχές Φεβρουαρίου 2026 τα αποθέματα ανέβηκαν περίπου στα 310 εκατ. κυβικά μέτρα, δηλαδή αυξήθηκαν πάνω από 100 εκατ. μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Παρότι η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, η στάθμη παραμένει αρκετά χαμηλότερη από μια κανονική χρονιά, όπου ο Μόρνος κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 500 και 650 εκατ. κυβικών μέτρων.
Αν ο υπόλοιπος χειμώνας κυλήσει με φυσιολογικές βροχές, εκτιμάται ότι μέχρι την άνοιξη τα αποθέματα μπορεί να φτάσουν περίπου στα 400–450 εκατ. κυβικά μέτρα, δηλαδή σε πιο ασφαλή αλλά όχι πλήρως άνετα επίπεδα για την υδροδότηση της Αττικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρέθηκε το αυτοκίνητο στο Ζεμενό Βοιωτίας - Τι προβληματίζει τις Αρχές
16 λεπτά μετά την απογείωση, η πτήση επέστρεψε στο αεροδρόμιο
Το drone εντοπίστηκε από ψαράδες σε σπηλιά στην θαλάσσια περιοχή του νησιού
Τι αναφέρει ο κόμβος πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα, AtmoHub
Drone της Frontex εντόπισε δύο λέμβους νότια της Κρήτης - Tο Λιμενικό τους μετέφερε με ασφάλεια
Αποφασίστηκε ότι και οι τρεις εισαγγελείς πρέπει να παραμείνουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις δικογραφίες που χειρίζονται
Mέχρι το Πάσχα του 2027 θα αρχίσει να διαμορφώνεται καθημερινή ζωή στην περιοχή
Βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο «MV Hondius» - Μόνο ένα στέλεχος μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο
Επιστροφή της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο
Μην το καταναλώσετε - Η ανακοίνωση του οργανισμού
Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κάμερα ασφαλείας έπιασε τους δράστες με την κούτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.